Karanfil Oylum Oylum Geliyor Selvi Boylum



Vizyona girdiğinde büyük fırtınalar estiren ve her karesinde döneminin çok ilerisinde özel efektler ve bilgisayar animasyonlarının kullanıldığı 2009 tarihli fantastik bilim kurgu filmi Avatar’ın devam filmi ha çekildi, ha çekilecek derken nihayet serinin yeni filmlerinin vizyon tarihleri açıklandı. Evet yanlış duymadınız yeni filmler yazdık çünkü seri Avatar 5’e kadar devam edecek.


Disney, Avatar 2’nin 18 Aralık 2020 tarihi itibarıyla beyaz perdede olacağını sonrasında ise serinin üç, dört ve beşinci filmlerinin sırasıyla 17 Aralık 2021, 20 Aralık 2024 ve 19 Aralık 2025‘te hayranları ile buluşacağını açıkladı.  


Sinemanın dahi çocuklarından olan ve belki de her filminde kullandığı yeni teknolojilerle çığır açan usta yönetmen James Cameron 2015 yılının sonlarında bir gazeteye verdiği röportajda devam filmlerine ilişkin farklı bir takvim vermişti. Stüdyo ise yapmış olduğu bu açıklama ile son noktayı koydu. Aynı röportajda Cameron her filmin bütünün bir parçası olsa da her filmin ayrı olacağını söyledi. Filmin fantastik evreni Pandora’ya ve filmdeki karakterlere ilişkin tasarım aşamasının sona erdiğini belirten ünlü yönetmen teknolojik anlamda da filme hazır olduklarını ve görsel anlamda ilk filmin çok daha ilerisinde olduğunu ifade etmiş.


22. yüzyılda Pandora adlı bir uyduda geçen film, devasa boyutlarda ve kendilerine saldırılmadıkça barışçıl olan Na'vi halkı ve Na’vi insan karışımı avatarların arasındaki mücadeleyi anlatır. Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver gibi isimlerin başrollerinde yeraldığı filmin o dönem açıklanan tahmini bütçesi 237 milyon dolar olsa da aslında yapım maliyetinin 280-310 milyon dolarları bulduğu şeklinde de rivayetler var. Gösterime girdiği yıl 2,7 milyar dolar hasılat yapan ve bu rakamla bir başka James Cameron filmi olan Titanic’i geride bırakan Avatar’ın bir baka rekoru ise Blu-Ray satışlarında olmuş.



Serinin ikinci filminin şu ana kadar açıklanan castında ise bir önceki filmden tanıdığımız yıldız oyuncular Zoe Saldana ve Sigourney Weaver var. 
Karanfil Oylum Oylum Geliyor Selvi Boylum Karanfil Oylum Oylum Geliyor Selvi Boylum Reviewed by sineMakale on Nisan 26, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.