Çığlık Çığlığa Bir Yaz Bizi Bekliyor





Korku, gerilim türünü sevenleri verimli bir yaz dönemi bekliyor. Bazısının vizyona girdiği, bu yaz izleyeceğimiz korku, gerilim türündeki filmleri okurlarımız için listeledik. İşte 2017 yılının korku filmleri:

Alien: Covenant 

Bu hafta sonu vizyona giren ve kült bilimkurgu, korku, gerilim filmi Alien serisiyle bağlantılı olan Alien:Covenant klasik serinin öncesindeki olayları konu alıyor. Yönetmen Ridley Scott ilk Alien’ın ve bağımsız bir film gibi görünmesine karşın yine Alien serisinin öncesine odaklanan Prometheus filminin de yönetmeni. Bir nevi klostrofobik teröre odaklandığını söyleyebileceğimiz Alien filmlerinin sonuncusu Alien: Covenant’ın başlıca rollerinde ise Michael Fassbender, Katherine Waterston ve Billy Crudup yer alıyor. Filme ilişkin detaylı yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 



Berlin Syndrome 

Bol ödüllü Lore filmiyle tanıdığımız Cate Shortland'ın prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yaptığı, festivalde genel anlamda ve özel olarak da başrol oyuncusu Teresa Palmer'ın performansıyla olumlu eleştiriler alan Berlin Syndrome filminde, Avustralyalı bir foto muhabirinin Berlin’de başlayan tutkulu bir tatil romantizminin sürüklendiği takıntılı bir ilişkiyi konu alıyor. Senaryosu Melanie Joosten’in romanından Shaun Grant tarafından beyaz perdeye uyarlanan filmin başlıca rollerini Teresa Palmer'ın yanı sıra Max Riemelt ve Lucie Aron paylaşıyor.

 

It Comes at Night 

Henüz Türkiye tarihi kesinleşmemiş olsa da ABD’de 9 Haziran’da vizyona girecek korku ve gizem öğeleri taşıyan It Comes at Night dünya prömiyerini sürpriz bir şekilde geçtiğimiz günlerde Overlook Film Festivali’nde yaptı. Festivalde gösterilen filmin henüz son hali olmadığı, hala kurgu üzerinde çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor. Filmin oyuncuları ve yaratılan kıyamet sonrası ortama da olumlu puan veren eleştirmenler yorumlarında It Comes at Night’ın yılın en ürkütücü ve korkunç filmi olduğunu söylüyorlar. Filmde dünyadaki doğaüstü bir tehditten korunmak üzere güvenli bir eve sığınan bir aile yaşamlarını sürdürmek için hassas bir düzen kurmuşlardır. Ancak bu hassas düzen umutsuz bir gencin aileye sığınmasıyla test edilecektir. Trey Edward Shults’ın yönetmenliğini yaptığı filmde başlıca rolleri Joel Edgerton, Carmen Ejogo, Riley Keough ve Christopher Abbott paylaşmış.

 

The Bad Batch 

Türkiye vizyon tarihi belli olmayan bir diğer film de The Bad Batch. Fantastik korku filmi A Girl Walks Home Alone at Night filmiye tanınan Ana Lily Amirpour'un yönettiği film, Teksas’ın kenar mahallerinde bir yamyam topluluğunda yaşanan distopik bir aşk hikayesini anlatıyormuş. Filme ilişkin "Mad Max" ile "Teksas Katliamı" arasında diyenler var. Bu acayip atmosferde izleyeceğimiz oyuncular ise Suki Waterhouse, Jason Momoa, Jim Carrey ve Keanu Reeves.

 

Amityville: The Awakening 

Yalnız bir anne yanında büyük kızı ve biri komada olan ikizleri olmak üzere üç çocuğuyla birlikte kanlı tarihinden habersiz olarak perili bir eve taşınırlar. Kısa bir süre sonra komadaki çocuk uyanırken ikizi ise dehşet verici kabuslarla boğuşmaya başlar. Başlıca rollerde anne kız olarak izlediğimiz Jennifer Jason Leigh ve Bella Thorne’un yer aldığı filmin senaryo yazarı ve yönetmeni ise Franck Khalfoun. Defalarca çekilmiş Amityville filmlerine eklenecek bir diğer halka olan Amityville: The Awakening 30 Haziran’da ABD’de vizyona girecek. Türkiye vizyon tarihi ise henüz belli değil. 



Wish Upon 

Genç bir kız sihirli güçleri olan bir kutu bulur. Ama kısa bir süre sonra bu kutuyu kullanmanın ölümcül bir bedeli olduğunu öğrenecektir. Kelebek Etkisi 2, Annabelle filmlerinden tanıdığımız John Leonetti’nin yönettiği doğaüstü, korku, gerilim filmi Wish Upon’un yıldızları Joey King, Ryan Phillipe ve Ki Hong Lee.

 

Annabelle: Creation 

Annabelle: Creation ya da ülkemizde gösterilecek ismiyle Annabelle: Kötülüğün Doğuşu 18 Ağustos’ta beyazperdede olacak. 2014 tarihli ilk Annabelle, altı buçuk milyon dolarlık bütçeyle 500 milyon Dolar’dan fazla hasılat yapınca yapımcılar ikinci film için kolları sıvamakta gecikmemişler. Filmde, küçük kızlarını bir kazada kaybeden oyuncak bebek yapan bir adamla eşinin kapanan bir yetimhaneden gelen bir rahibe birkaç kızı evlerinde misafir etmeleriyle başlayan olaylar konu alınıyor. 


Çığlık Çığlığa Bir Yaz Bizi Bekliyor Çığlık Çığlığa Bir Yaz Bizi Bekliyor Reviewed by sineMakale on Mayıs 14, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.