İyi Ekiple Yapılan Vasat Bir Film: Dokunulmazlar


Aydın Sever – 17 Ağustos 2017

Brian De Palma’nın 1987 yapımı filmi The Untouchables  / Dokunulmazlar dönemin devlet görevlisi Eliot Ness ve kendisinin oluşturduğu The Untouchables adlı Al Capone ve içki yasağı ile mücadele eden timin öyküsünü beyazperdeye yansıtır.

Film, De Palma'nın filmografisinde pek üst sıralarda değildir. Aralarında Robert De Niro, Sean Connery, Kevin Costner, Andy Garcia gibi oyuncuların olduğu iyi bir kadroya sahip olmasına ve malzemesinin de iyi olmasına rağmen akıllarda pek bir iz bırakamamıştır.

Maalesef iyi bir yönetmen, iyi bir senaryo, ondan da iyisi böyle bir oyuncu kadrosuyla bile vasat bir film çekilebilmektedir. The Untouchables bu tarz filmlerde en başlarda anılır. Hatta sinema tarihinde önemli filmlere imza atan ve film müziği denilince akla gelen ilk isimlerden olan Ennio Morricone'nin bile en kötüsü diyebileceğimiz müzikleri bu filmdedir.



De Palma, Al Capone rolü için De Niro'yu seçmiş fakat karakterden ve De Niro'nun oyunculuk gücünden pek faydalanamamıştır. Sadece Sean Connery'nin polis performansı ile Oscar’larda boy gösteren film özellikle Potemkin Zırhlısı'na gönderme yaptığı merdiven sahnesi ve Al Capone rolünü oynayan Robert De Niro'nun mafya toplantısında beyzbol sopası ile yaptığı infaz sahnesiyle meşhurdur. Robert De Niro bu sahnede karakteristik mimikleri ve kariyerinde çok önemli olan mafya tiplemesini kusursuz bir şekilde canlandırır.

Yazının sonunda bu iki sahneyi izleyelim dilerseniz. İşte enfes bir slow motionla izleyeceğimiz merdiven sahnesi ve hemen ardından Al Capone rolündeki De Niro'nun beyzbol sopasıyla yaptığı infazın sahnesini. 

İyi seyirler...




İyi Ekiple Yapılan Vasat Bir Film: Dokunulmazlar İyi Ekiple Yapılan Vasat Bir Film: Dokunulmazlar Reviewed by sineMakale on Ağustos 17, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. Güzel bir blog olmuş, elinize sağlık. Ben de yeni blog temaları arıyorum var mı önerebileceğiniz bir site? Bu arada bloğunuzu takibe aldım, kendi bloğuma da beklerim, sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mücahit Bey. Takibiniz için teşekkür ederim. Biz de memnuniyetle blogunuzu takip ediyoruz. Tasarım konusunda profesyonel destek aldık. İletişim bölümünden mail atarsanız bilgi verebilirim.

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.