Çizgi Ötesine Geçenler Yeniden Aramızda




Bu aralar Hollywood’da devam filmleri oldukça revaçta. Bu furyada da en büyük pay kesinlikle korku filmlerinde. Başarılı korku filmlerinin her zaman devamı geliyor. Çünkü genel olarak maliyeti düşük olan bu filmlerin ekonomik getirisi ise oldukça yüksek.

Flatliners – Çizgi Ötesi de bu filmlerden biri. Başarısını klasik korku filmlerinden aldığı ödünç öğelere borçlu olmayan film zekice işlenmiş konusuyla gerçek anlamda ürkütücü bir korku filmiydi. Joel Schumacher’in yönettiği ve çekildiği yıl olan 1990’da oldukça ilgi çeken bu filmin başrollerini de Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, Julia Roberts gibi ünlü isimler paylaşsa da en önemli karakterin filmin atmosferi olduğunu söylersek yanlış olmaz. Bunda en önemli pay kuşkusuz çalışma yaşamına moda tasarımcısı olarak başlayan yönetmen Joel Schumacher ve görüntü yönetmeni Jan de Bont’a ait.  



Tıp fakültesinde okuyan beş öğrencinin ölüm sonrası deneyimi yaşamak amacıyla hayatlarını da tehlikeye sokan bir deney yapmalarını anlatan filmin tekrar çevriminin yönetmeni ise Niels Arden Oplev. Danimarkalı yönetmeni EjderhaDövmeli Kız ve İntikam Benim (Dead Man Down) filmlerinden hatırlıyoruz. Filmde bu kez Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton, Kiersey Clemons ve filmin ağır topu olan ilk filmde de tıbbi teorisyen ve öğrencilerin elebaşı Dr. Nelson rolünü üstlenen KieferSutherland var.

Ülkemizdeki 10 Kasım 2017’de vizyona girecek olan Flatliners – Çizgi Ötesi ilk filmin başarısını gösterebilecek mi yoksa çoğu devam filminin kaderi gibi ilk filmi tekrarlamaktan mı ibaret kalacak göreceğiz.

Biz şimdilik ikinci filmden yayınlanan iki fragmanla yazımızı noktalayalım. İyi seyirler…






Çizgi Ötesine Geçenler Yeniden Aramızda Çizgi Ötesine Geçenler Yeniden Aramızda Reviewed by sineMakale on Eylül 16, 2017 Rating: 5

8 yorum:

  1. Bu film izlenir! İlkini de sevmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilki gerçekten iyiydi. Bakalım aynı düzeyi yakalayabilecek mi?

      Sil
  2. Bunun eskisini izlememiştim, akşam bakayım, teşekkürler. Klişe olmayan korku filmlerini çok seviyorum ve mumla arıyorum.

    Konudan bağımsız olarak, bir Florence Foster Jenkins yorumu gelir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğinize eminiz. Diğer filmi de izlemedik desem :) Ama en kısa zamanda izleyip değerlendirmesini yazmaya çalışırız.

      Sil
    2. Çok naziksiniz.

      Flatliners amma değişikmiş :D devam filmi beni de heyecanlandırdı, şahane bir konuyu daha ustalıklı bir şekilde işleyebilmişler mi bakalım.

      Sil
    3. Beğendiğinize sevindim

      Sil
  3. flatliners bayıldığım film yaaaa bi de ne kadro ama. oleeeey senden duyduğum ikinci önemli haber iki günde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim. Bakalım nasıl bir şey çıkacak

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.