Stephen King Fırtınası Esiyor


Stephen King uyarlamaları hız kesmeden devam ediyor. Gerek beyazperde için çekilen Kara Kule ve It, gerekse yapımcılığını Netflix’in yaptığı televizyon projeleri 1922 ve Gerald’s Game kısa aralıklarla yazarın hayranları ile buluşuyor.

Stephen King eserlerinden kısa aralıklarla izleyici ile buluşan filmlerden ilki olan ve büyük iddialarla vizyona giren The Dark Tower/ Kara Kule beklediği başarıyı yakalayamamıştı. Bununla birlikte iki hafta önce (15 Eylül 2017) izleyici ile buluşan "It / O" şu anda halen vizyonda fırtınalar estiriyor. Exorcist’in 44 yıllık rekorunu kıran “It”, böylece tüm zamanların en fazla hasılat yapan korku filmi unvanını da ele geçirmiş oldu.  

Şimdi ise sırada "Gerald’s Game" var. Salem doğumlu olan ( bu noktayı özellikle vurguladım 😭) ve ismini başarılı korku yapımları ile duyuran Mike Flanagan’ın yönettiği film, eğlenceli bir hafta sonu geçirmek üzere ıssız bir göl evine giden Jessie (Carla Gugino) ve Gerald’ın (Bruce Greenwood) ama özelikle Jessie’nin içine düştüğü çaresiz durumu anlatıyor. Korkunun maestrosu Stephen King’in 1992 yılında yayımladığı kitabından uyarlanan filmin hikayesi hafta sonu kaçamağına biraz renk katmak isteyen çiftlerden biri yatağa kelepçeliyken diğerinin kalp krizi sonucu ölmesi ve kelepçeli bir halde yatakta mahsur kalan Jessie’nin bir süre sonra evde yalnız olmadığını fark etmesiyle devam ediyor.    


Carla Gugino ve Bruce Greenwood - Gerald's Game (2017)

Tek bir sahnede verilen hayatta kalma mücadelesini anlatmak herkesin harcı değil elbette. Danny Boyle’un bir kanyonda tek başına mahsur kalan bir dağcının hikayesini anlattığı  "127 Saat" ya da Rodrigo Cortés bizleri klostrofobinin doruklarında gezdiren "Buried / Toprak Altında”  filmleri bu minvalde verebileceğimiz iyi örnekler. Bununla birlikte tür olarak kıyaslarsak "Gerald’s Game" daha çok James Wan'ın "Saw / Testere" filmine yakın. Çünkü bu filmlerde sadece bulundukları ortamdan kurtulmaya çalışan kişiler yok, kurtulmaya çalışan ama aynı zamanda dehşeti iliklerine kadar yaşayan karakterler var. Her iki film de dehşet içinde olan kişilerin iradesine karşı kelepçelenmesini içeriyor.

Kitaba inanılmaz derecede sadık kalındığı ifade edilen filmin ön gösterimine katılanlar Gugino ve Greenwood’un birinci sınıf performans sergilediklerini ifade ediyorlar.


Biz Gerald’s Game filmini ne zaman izleriz bilemiyorum ama şimdilik fragmanıyla idare ederiz diyorsanız, hemen aşağıda Gerald’s Game filminin fragmanını bulabilirsiniz. İyi seyirler.


Stephen King Fırtınası Esiyor Stephen King Fırtınası Esiyor Reviewed by sineMakale on Eylül 24, 2017 Rating: 5

6 yorum:

  1. Bu sene korku filmleri açısından bereketli geçti mi ne?
    Tabii bundan hiç şikayetim yok :) Tesadüf eseri Gerald's Game'i yakın zamanda okumuştum. Gerçekten tam beyazperdelik... Bekleyelim bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın...Ben de bakıyorum da en fazla korku filmi yazıyoruz

      Sil
  2. Uzun zamandır korku filmi izlemiyordum ama bunları merak ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanları oldukça merak uyandırıcı gerçekten

      Sil
  3. Stephen King uyarlamaları coştu hakikaten. Yazın 10 bölümlük bir The Mist uyarlaması da çıkmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziler falan da varmış. Bu yıl yetişemez olduk King uyarlamalarına

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.