Kış Gelirken Fırtına Uzaydan Geliyor




“Stargate-Yıldız Geçidi”, Godzilla, “Independence Day – Kurtuluş Günü” gibi ismini bilimkurgu tarihine altın harflerle yazdıran birçok filmin yapımcısı olarak görmeye alıştığımız Dean Devlin Meksika, Florida, Sierra Leone ve son zamanlarda Porto Riko’nun kasırgalarla sallandığı bir dönemde “Geostorm-Uzaydan Gelen Fırtına” ile bu kez yönetmen olarak kendini ispatlamaya hazırlanıyor.

300 filminden hatırladığımız Gerard Butler, Bulut Atlası filminden Jim Sturgess, tecrübeli oyuncular Ed Harris ve Andy Garcia’nın başrollerinde olduğu filmde, yaşanan ciddi doğal afetlerin ardından dünya ülkeleri bir araya gelerek iklim değişikliklerini kontrol altına alan bir uydu ağı geliştirirler. Ancak geliştirilen bu karmaşık sistem bir süre sonra dünyayı korumak yerine onu tehdit eder bir hale gelir. Artık yeryüzünün yok olmasını önlemek için zaman karşı bir yarış söz konusudur.

Dean Devlin’in yönetmenliğin yanı sıra Paul Guyot ile beraber senaryoyu da yazdığı filmin görüntü yönetmenliği ise Finding Neverland, Quantum of Solace filmlerinden aşina olduğumuz tecrübeli isim Roberto Schaefer’e emanet edilmiş.

Zaman zaman sosyal medyada komplo teorileri, bir takım fotoğraflarla birlikte teknolojisi gelişmiş olan bir takım ülkelerin hava durumunu kontrol edebildiği,  az gelişmiş ülkelerin hava durumlarıyla oynayarak oralarda afetler yarattığı gibi söylentiler dolaşıma giriyor. Yani düşününce bu ülkeler, örneğin ABD, en büyük doğal afetleri, kasırgaları yaşayan bir coğrafyada bulunuyor. Demezler mi kelin merhemi olsa kendi başına sürer diye. Bana göre böyle bir teknolojiye sahip olsa önce kendi ülkesindeki bu kasırgalara bir çözüm bulur. İşte şimdi farz edin ki dünya ülkeleri bu teknolojiye sahip ama komplo teorisyenlerinin aksine dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapmak üzere işbirliği yapmış olsunlar. Amaaa yoldan çıkan birileri elbet çıkacaktır. Bu bir işletim sistemi bile olsa…

Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Devlin, Independence Day gibi büyük boyutta yapımlarda çalışmanın tecrübesine sahip. Bu nedenle siyasi gerilimi fona oturttuğu filmi doğal olmayan afetlerle doldurarak bir farklılık yakalamış.

Filmi Dean Devlin ile birlikte yazan Paul Guyot ise hikayenin çıkış noktasının çok iyi olduğunu ifade ederek, birisi kötü amaçla kullanana kadar hava şartlarını insanlığın faydasına kullanmanın harika bir fikir olduğunu söylemiş.

Filmde bahsedilen uluslararası işbirliği oyuncu kadrosuna da yansımış. İskoçyalı Gerard Butler, Britanyalı Jim Sturgess, Avustralyalı Abbie Cornish, Nijeryalı Adepero Oduye, Romanyalı Alexandra Maria Lara, Alman Zazie Beetz, Mısırlı Amr Waked, İrlandalı doğumlu Robert Sheehan, Meksikalı Eugenio Derbez Kübalı Andy Garcia ve Amerikalı Ed Harris, bir diğer Amerikalı Talitha Bateman ve ailesi Şangay’lı olan Daniel Wu tam bir Birleşmiş Milletler kadrosu oluşturmuş.

Geostorm - Gerard Butler
Filmin başrol oyuncusu Gerard Butler, yönetmen Dean Devlin ile aynı kafada olduğunu ifade ederek canlandırdığı Jake Lawson karakteri için yaşananların bir rüştünü ispat etme hikayesi olduğunu söylüyor ve “karakteri canlandırmanın hoş bir meydan okuma olacağını düşündüm” diyerek sözlerini bitiriyor.

Filmdeki diğer iki iddialı oyuncu ise ABD Başkanını canlandıran Andy Garcia ve ABD Dışişleri Bakanını canlandıran Ed Harris.

Yönetmen Dean Devlin, Andy Garcia’nın senaryodaki ABD Başkanı karakterini geliştirme konusunda da katkısı olduğunu söyleyerek, Başkan için geçen ilk ismin pek başarılı olmadığını, Garcia’nın da Küba Cumhuriyeti’nin ilk başkanı Thomas Estrada-Palma’ya saygısını göstermek için Palma ismini önerdiğini söylüyor.

Aslında Uzaydan Gelen Fırtına izleyici ile buluşmak için oldukça bekledi. Aralık 2015’te test görüntüleri bir kısım izleyici ile paylaşıldığında olumlu tepkiler almaması üzerine tekrar çekimler yapılmış ve filmden bazı karakterler çıkarılmış. Öyle ya da böyle Geostorm-Uzaydan Gelen Fırtına 20 Ekim’de izleyici ile buluşacak. Yazıyı Geostorm-Uzaydan Gelen Fırtına filminden altyazılı fragman ile bitirelim. İyi seyirler. 

                                      
Kış Gelirken Fırtına Uzaydan Geliyor Kış Gelirken Fırtına Uzaydan Geliyor Reviewed by sineMakale on Ekim 13, 2017 Rating: 5

4 yorum:

  1. Off off kadroya bak! Heyecanla bekliyorum 🙌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bakalım nasıl bir film ortaya çıkacak

      Sil
  2. Yazınızı merakla ve beğenerek okudum. Bu filmi daha önce duymamıştım. Kadrosunda sevdiğim isimler var. Canım felaket senaryolu bir film izlemek isterse izleyebilirim :-)

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.