Kalemin Ölümcül Bir Silaha Dönüştüğü 8 Film



Filmlerde yaşanan kavgalarda insanların her türden sıradan nesne ile öldürüldüğüne tanık olmamız işten bile değildir. Ancak bu eşyaların arasında öyle bir şey var ki son birkaç yılda oldukça popüler oldu. İlk filmde John Wick’in bir barda üç kişiyi sadece bir kalemle öldürdüğüne ilişkin rivayetin ikinci filmde gerçeğe dönüşmesini izledikten sonra kalemin AK47 ya da namı diğer Kalaşnikof’tan sonra dünyanın en kolay ulaşılabilir ve en tehlikeli silahlarından bir olduğuna kanaat getirdim. Yazıya devam etme yönünde bir eğilim içinde olursanız siz de ne demek istediğimi anlayacaksınız.

İşte bazı isimlerin elinde dünyanın en ölümsüz eserlerini çıkaran kalemlerin bazı ellerde nasıl ölümcül bir silaha dönüştüğünü izlediğimiz sekiz film ve meraklıları için o sahneler

1. The Bourne Identity – Geçmişi Olmayan Adam (2002)

Wick’in ölümcül kurşun kalemini kullanmasından çok önce olağan dışı silah seçimi yapan bir başka suikastçı vardı. Evet Jason Bourne’dan bahsediyoruz. Serinin ilk filmi olan 2002 tarihli Bourne Identity’de silah olarak etrafta kullanacağı çok fazla bir şey olmayan kahramanımız eline geçen ilk şey olan bir tükenmez kalemle kendini savunur. Teknik olarak rakibi pencereden düşerek ölse de kalemin ne kadar etkili bir savunma ve saldırı aracı olduğunu gördüğümüz ilk filmlerden biridir The Bourne Identity. 




2. The Dark Knight – Kara Şövalye (2008)

Böyle psikopat bir öldürme tekniğinden bahsederiz de listemizde Joker olmaz mı? Genç yaşta aramızdan ayrılan Heath Ledger’in canlandırdığı ve bana göre karakterin en başarılı şekilde canlandırıldığı 2008 tarihli Kara Şövalye’de kötülerin toplantısını basan Joker, masaya koyduğu bir kurşun kalemin yok olacağını söyler ve kalem gerçekten de yok olur. Elbette prestij tarzı bir illüzyondan bahsetmediğimizi anlamışsınızdır. Dilerseniz bu sihirli anları daha fazla anlatmayalım ve sözü videoya bırakalım.




3. Red Eye – Gece Uçuşu  (2005)

Kalemler ve kurşun kalemler sadece kötü adamlar veya suikastçılar için tercih edilen bir silah değildir. 2005 yapımı Red Eye filminde kahramanımız Rachel McAdams da, Cillian Murphy'nin canlandırdığı kötü adamdan kurtulmak için gırtlağına bir kalem saplar. Bu sahneden sonra tükenmez kalemlere bir daha asla aynı gözle bakmayacağınıza eminim. 




4. The Naked Gun – Çıplak Silah (1988)

Sıradaki filmimiz ünlü ZAZ ekibinin kaleminden çıkan “Çıplak Silah”. Neyse ki bu kez kalemle ölen bir balık üstelik o da kazayla. Teğmen Frank Drebin rolünde izlediğimiz Leslie Nielsen, Vincent Ludwig'in nadir bulunan balıklarından birini yine Ludwig’e ait nadir bir kalemle öldürdüğü o komik sahneyi aşağıda izleyebilirsiniz. 




5. Indiana Jones and the Last Crusade – Indiana Jones Son Macera (1989)

Filmler söz konusu olduğunda kalemler sadece bıçak gibi kullanılmazlar. Indiana Jones Son Macera’da Indie’nin babası Profesör Henry Jones olarak izlediğimiz Sean Connery, dolmakalemin mürekkebini kullanarak bir Nazi’yi etkisiz hale getirir. Bir profesör söz konusu olduğunda kalem gerçekten de kılıçtan daha güçlü oluyor.




6. From Dusk Till Dawn – Günbatımından Şafağa (1996)

Vampirler hep kalplerine saplanan bir kazıkla ölecek değiller ya. Gecko kardeşlerin bir gece kulübü dolusu vampirle mücadelesini izlediğimiz filmde kalbinin sökülmesinden ölmeyen bir vampir sökülen kalbine saplanan bir kalemle öldürülür. 



7. Grosse Pointe Blank – Romantik Katil (1997)

Listemizdeki bir başka suikastçı olan ve John Cusack’ın canlandırdığı Martin Q. Blank, lise buluşmasında birini kalemiyle öldürür. Olayın bir okulun koridorunda gerçekleşmesi ve silah olarak bir kalemin kullanılması bile yaşananların dehşetini azaltmaz.




8. Batman (1989)

Anlaşılan Joker de tıpkı John Wick gibi kalemle insan öldürmekten oldukça hoşlanıyor. Bu kez 1989 tarihli Batman filminde Jack Nicholson tarafından canlandırılan Joker’den bahsediyorum. Filmde Joker tarafından fırlatılan ve kalem olarak kullanılan bir tüy kurbanın boynuna saplanır. 


Kalemin Ölümcül Bir Silaha Dönüştüğü 8 Film Kalemin Ölümcül Bir Silaha Dönüştüğü 8 Film Reviewed by sineMakale on Ekim 14, 2017 Rating: 5

6 yorum:

  1. Birçoğunu izledim ve hepsi de çok güzel filmler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hepsi de türün hayranları için birbirinden güzel filmler

      Sil
  2. Harika bir liste olmuş. Emeğine sağlık
    Naked Gun'a hala çok gülüyorum :D

    YanıtlaSil
  3. Başlığı görür görmez aklıma Geçmişi Olmayan Adam geldi, ilk sırada o varmış :-)

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.