Keanu Reeves’den Yeni Bilim Kurgu



Biz John Wick 3’ü beklerken sessiz sedasız çekimleri yapılan bilim kurgu filmi Replicas’ın fragmanı ile New York Comic Con’da izleyiciyle buluşan Keanu Reeves hayranlarını heyecanlandırdı.

Bilim kurgu efsanesi Matrix’in ardından bir kez daha bilim kurgu türünde izleyeceğimiz Reeves’in başrolünde olduğu filmin yönetmeni ise birçok başarılı yapımda senarist ve yapımcı olarak rol alan Jeffrey Nachmanoff.

Keanu Reeves Replicas’ta başarılı bir nörolog olan William Foster‘ı canlandırıyor. Foster, ölen insanların bilincini replika vücutlara aktaran buluşunu trajik bir şekilde kaybettiği ailesi üzerinde deniyor. Bu şekilde kaldığı yerden mutlu bir hayatı sürdüreceğine inanan Foster ne yazık ki beklemediği sorunlarla karşılaşacaktır.  

Filme ilişkin konuşan yönetmen Jeffrey Nachmanoff, ölen birini bu şekilde geri getirmenin beraberinde birçok ahlaki ve etik soruyu da akla getirdiğini ifade ederek, “tabiat anayı aldatmanın yerine koymanın her zaman bir bedeli olur” demiş. Başrol oyuncusu ve aynı zamanda filmin yapımcıları arasında da olan Reeves ise filmlere ilişkin bir fikir, karakter ve yeni bir dünya geliştirme fikrini çok sevdiğini söyleyerek, “bilim kurgu filmlerini seviyorum, diğer tüm türler bilim kurgu içine sığabilir” diyor.

Filmde Keanu Reeves’e Alice Eve, Thomas Middleditch, Emily Alyn Lind, John Ortiz, Emjay Anthony, Nyasha Hatendi ve Aria Lyric Leabu gibi isimler eşlik ediyor.

Replicas filminin vizyon tarihi henüz belli olmasa da New York Comic Con’da yapılan açıklamalar 2018 yılını işaret ediyor.

Bu arada New York Comic Con’da konuşan Keanu Reeves filmin çekildiği Porto Riko’da yaşanan Maria Kasırgası sonrası bölge halkı için bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Yazının sonunda Replicas'ın ilk fragmanıyla sizleri baş başa bırakayım. İyi seyirler...


Keanu Reeves’den Yeni Bilim Kurgu Keanu Reeves’den Yeni Bilim Kurgu Reviewed by sineMakale on Ekim 07, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. Bilim-kurgu filmlerini severim. Film öneriniz için teşekkür ederiz. İzleme listeme ekleyeceğim. :D @bw

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.