İzleyeni Hastanelik Eden 8 Film


Eğer bir aşçıysanız ve verdiğiniz “eserler” insanların midesini bulandırıyorsa şansınızı başka bir alanda denemelisiniz derdim. Oysa bir korku filmi yönetmeniyseniz ve yaptığınız filmler sinema salonundaki izleyici rahatsız ediyorsa doğru yoldasınız demektir. Muhtemelen insanların ağlamasının, midesinin bulanmasının ve hatta bayılmasının başarı olarak görüldüğü tek alan korku filmleridir.

İzlediğim bir video film izlemek için sinema salonuna giden izleyicilerin soluğu hastanede almalarına sebep olan sekiz filmi listeliyordu. İşte mide bulandırıcı sahneleriyle seyircileri hastanelik eden sekiz film.

1.The Exorcist - Şeytan (1973, Yönetmen: William Friedkin)

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren It filmine kadar kırk küsur yıl boyunca en fazla hâsılat yapan korku filmi unvanını elinde tutan The Exorcist, bir şeytan çıkarma masalı ve iddialara göre gerçek olaylara dayanıyor. Annesi küçük Regan’ın (Linda Blair) tuhaf davranışlarından dolayı doktora götürür. Yapılan tüm tetkiklere rağmen herhangi bir hastalığa ilişkin fiziksel bir bulgu bulunmaz. Çaresiz kalan anne son çare olarak aynı zamanda bir psikiyatr da olan bir rahibe başvurur. Rahip Regan’ın içine şeytan girdiğini tespit ederek onu çıkarmak için mücadele edecektir.

Seyirci Regan’ın (Linda Blair), Şeytan Pazuzu’nun etkisi altında olduğu anlarda oldukça sarsılıyor. İzleyicilere ilişkin rivayet çeşitli olmakla birlikte en çok anlatılan hikayeler ağlayan, kusan ve hatta vizyona girdiği Mart ayının soğuğuna bile aldırmadan salonu terk edenler olduğu yönünde.

2.Goodnight Mommy - Ölümcül Oyun (2015, Yönetmenler: Veronika Franz ve Severin Fiala)

Her şeyi birlikte yapan, çayır çimende böcekler toplayıp, sokaklardaki başıboş kedileri besleyen ikiz kardeşlerin anneleri estetik bir ameliyat sonrası eve döner. Tüm yüzü bandajlarla sarılı olan annenin ikizlere olan tavrı oldukça mesafelidir ve bu durum kimliğinden şüphe duyulmasına sebep olacaktır.

Devasa boyutlardaki hamam böceklerinin oldukça sinir bozucu olduğu Goodnight Mommy – 
Ölümcül Oyun izleyicilerin karnına inmiş bir yumruk gibi. Seyircilerin büyük kısmı mide spazmı, bir kısmı ise baygınlık geçirmiş.

3.Bite - Isırık (2015, Yönetmen: Chad Archibald)

Gelin olma arifesindeki genç bir kadın olan Casey (Elma Begovic) görünüşte zararsız bir böcek tarafından ısırılır. Ancak kısa süre sonra bir böcek gibi davranmaya başlar ve yumurtaları için insan etiyle beslenmeye ihtiyacı olan bir canavara dönüşür.

Bite filminin, Fantasia Film Festivali'ndeki prömiyeri sırasında yapımcılar espri olarak kusmuk torbası dağıtırlar. Kaderin bir cilvesi olarak birçok seyirci bu torbayı ağzına kadar doldurur. İzleyicilerin bir kısmı o kadar kötü olur ki onlar için ambulans çağrılır.

4.Saw III – Testere 3 (2006, Yönetmen: Darren Lynn Bousman)



Dr. Lynn Denlon (Bahar Soomekh), yatalak ve ölmek üzere olan Jigsaw - Testere’nin (Tobin Bell) son kanlı oyununda bir piyon haline gelir. Görevi ise bir başka kurban olan Jeff’in (Angus Macfadyen) yeterince uzun süre hayatta kalmasını sağlamaktır. Her ikisi de Jigsaw'un çok daha büyük ve ölümcül planları olduğunu bilmemektedir.

Testere III, öncekilerden daha aşırı olduğunu kanıtlar. Örneğin İngiltere'de bir seansta üç kişinin bayıldığı ve hastaneye kaldırıldığı rapor edilmiştir.


Sıkı bir vejetaryen olan Justine (Garance Marillier), veteriner okulunda ilk haftasında acımasız ve tehlikeli bir dünya ile karşılaşır. Öğrencilerin arasına kabul edilebilmek için umutsuzca, ilkelerinden uzaklaşıyor ve hatta çiğ et yemek zorunda kalır. Bu süreç genç kadına kısa süre içerisinde korkunç ve beklenmedik sonuçlar yaşatacak ve onun gerçek benliğini ortaya çıkaracaktır.

Filmi izleyenlerin küfür, baygınlık ve hastaneye kaldırılan izleyicilere ilişkin anlattıkları hikayeler Raw için hem bir nimet ve hem de lanet. Bu hikayeler sayesinde film tüm dikkatleri ve merakları üzerine çekmeyi başardı.

6.The Green Inferno (2015, Yönetmen: Eli Roth)




Bir avukatın kızı olan Justine (Lorenza Izzo), düşük ücretle çalışan kapıcılar adına açlık grevi yapan bir öğrenci ve aktivist olan Alejandro ile tanışır. Justine, Alejandro'nun bir sonraki projesi olan Amazon ormanlarını kurtarma projesinde görev alma teklifini kabul eder.  Ancak uçakları Peru ormanlarında düşüp, aç bir yamyam kabilesine esir olduğunda pişman olması için çok geçtir.

Vizyona girmesinin ardından Fransa’da bir kadının bayıldığı şeklinde çıkan söylenti The Green Inferno’nun parlak bir hasılat yapmasına sebep oldu.

7.The Human Centipede 2: Full Sequence (2011, Yönetmen: Tom Six)

İlk filmdeki Dr. Heiter'den esinlenen yalnız ve hastalıklı bir ruha sahip olan Martin, on iki insandan oluşan bir insan-kırkayak yaratma hayali içindedir ve bu hayali hayata geçirmek için zaman kaybetmeyecektir.

Birçok ülkede yasaklanan The Human Centipede 2’nin Fantastic Fest'de ilk kez gösterimi sırasında organizatörler sağlık ekiplerini hazır tutmuşlar. Nitekim hazırlıklar boşa da çıkmamış. Çok sayıda izleyici kusup gösterimi terk etmiş.

8.V/H/S (2012, Farklı Yönetmenler)

Bir grup evsiz, nadir bulunan bir VHS kaseti çalmak üzere kiralanırlar. Ancak eve girdiklerinde ummadıkları bir görüntü ile karşılaşırlar. Evde bir ceset, eski televizyonlar ve bir sürü şifreli görüntü vardır.

V / H / S'nin festival gösterimi sırasında iki izleyici nöbet geçirip hastaneye kaldırılmış. Ancak seyirciler o kadar azimlilermiş ki söylentilere göre ertesi gün filmin geri kalanını izlemek için tekrar sinemaya gitmişler.


Son olarak yazının başında bahsettiğim video ile sizleri baş başa bırakıyorum. Midem kaldırır diyorsanız buyurun…


İzleyeni Hastanelik Eden 8 Film İzleyeni Hastanelik Eden 8 Film Reviewed by sineMakale on Ekim 18, 2017 Rating: 5

8 yorum:

  1. Ya ben çok korkuyorum ama izleyemiyorum ki:) olsun meraklıları için süper tavsiyeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek söylemek gerekirse bir kısmı gerçekten izlenebilecek gibi değil

      Sil
  2. Yazının görselinden gözlerimi alamıyorum. Ihghghhh :o
    "Bite" ve "Goodnight Mommy"i izlemedim, listeme ekliyorum.

    Yine harika bir derleme yapmışsın. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... İyi seyirler mi demeyelim, bilemedim :)

      Sil
  3. Yazınızın zamanlaması muhteşem. Horrorathon için ne izlesem diye düşünürken karşıma çıktı :)) Goodnight Mommy'i izlemeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte Horrorathon için kocaman bir liste :)

      Sil
  4. Beni Duyun tanıtımıyla duydum sizi.
    Merhaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Sağolsun sizin de sesinizi bana duyurdu :)

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.