Festivallerin Gözdesi Nihayet Vizyona Giriyor



Festival sezonunun başarılı filmlerinden, Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye ile dönen The Square – Kare nihayet izleyici ile buluşma şansını yakalıyor. 3 Kasım 2017 günü vizyona girecek olan dram/komedi türündeki filmin yönetmeni ise İsveçli Ruben Östlund. Kadınlar ve erkekler arasındaki ilişkilerde yanlış olan şeylerin adeta bir röntgenini çizen 2014 tarihli Force Majeure – Turist filmiyle dikkatleri üzerine çeken Östlund o filmle elde edemediği Oscar adaylığını The Square – Kare ile ilan etti ve İsveç filmi En İyi Yabancı Dildeki Film dalında Oscar’a aday gösterdi.

Christian, Stockholm’de bulunan kraliyet sarayından dönüştürülmüş bir modern sanat galerisinin baş küratörüdür. Christian farklı katmanlardan ve sosyal sınıflardan gelen insanların bir yansıması olan The Square adında bir projesi hazırlar. Projesini ziyaret edenleri “insanlara güvenmeli mi yoksa güvenmemeli mi?” ikilemi ile karşı karşıya bırakan Christian’ın bu sorusu izleyiciyi tüm film boyunca takip edecektir.

Günümüzü yansıtan dokunaklı bir hiciv olan The Square’da Christian’ı canlandıran Danimarkalı tecrübeli oyuncu Claes Bang oldukça beğeni aldı.  Filmde Claes Bang’in yanı sıra Elisabeth Moss, Dominic West ve Terry Notary gibi isimler de var.

Eleştirmenler her ne kadar Ruben Östlund’un iyi bir sinemacı olduğu yönünde birleşseler de The Square – Kare filminin Force Majeure’nin gölgesinde kaldığı yönünde birleşiyorlar.

The Square filminin altyazılı fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz. İyi seyirler...


Festivallerin Gözdesi Nihayet Vizyona Giriyor Festivallerin Gözdesi Nihayet Vizyona Giriyor Reviewed by sineMakale on Ekim 28, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. İzleyeceğim ama içimden bir ses nedense sevmeyeceğimi söylüyor :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden bir ses bana da sevmeyeceğimı söylüyor:)

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.