Biray Dalkıran'ın Yeni Korku Filmi Melez Ödüle Doymuyor


Biray Dalkıran’ın dokuzuncu uzun metrajlı filmi olan Melez / Crossbreed bu hafta vizyona giriyor. Yazımızda Melez filminin konusunu bulabilecek ve Melez filminin fragmanını izleyebileceksiniz.


Korku türünde çektiği ilk uzun metrajlı filmi Araf ile gişede hatırı sayılır bir başarı kazanan Dalkıran, başarısını filminin “The Abortion” adıyla ABD ve dünyanın geri kalanına dağıtılmasıyla perçinledi. Devamında çektiği Cennet filmiyle festivallerden ödülle dönmeyi başaran Biray Dalkıran, aynı zamanda Türkiye’nin ilk üç boyutlu filmi olan “Cehennem 3D”nin de yönetmenidir.


Melez / Crossbreed filmini yönetmenin yanı sıra senaryosunu da Şafak Güçlü ile birlikte yazan Biray Dalkıran, son filminde Amerikalı oyuncuları tercih etmiş. Ülkemizde 2 Mart 2018’de vizyona girecek olan Melez / Crossbreed 13 Nisan 2018’de ise ABD’de dünya prömiyerini yapacak.   

Angela Durazo, Nathan Schellerup, Katy Bentz gibi genç oyuncuların yanı sıra Malinda Farrington, Danny Winn, Lou Cariffe gibi tecrübeli isimlerin de yer aldığı film, aynı zamanda iş arkadaşı da olan sevgilisi John ile Los Angeles’de yaşayan gazeteci Amy’nin beklenmedik hamileliğini öğrenmesi ile değişen hayatını konu alıyor. Hamileliğini çok yakın bir arkadaşı dışında herkesten saklayan Amy yakın arkadaşının tavsiyesi ile bebeğini aldırır ve eski hayatına geri döner. Bir süre sonra sevgilisi John ile birlikte geçmişlerini araştıracakları bir kasabaya giden Amy kasabanın kutsal metinlerde geçen ve Adem ve onun gibi topraktan yaratılan ilk karısı Lilith ile bağı olduğunu öğrenecekler, yaşadıklarından sonra sevgilisi ile birlikte burayı terk etmek isteseler de bunun için çok geç kalacaklardır.


Bu arada festivallerde de boy göstermeye başlayan Melez / Crossbreed ilk ödülünü Independent Horror Movie Awards - Bağımsız Korku Filmleri Ödüllerinde kazandı. Aralarında En İyi Film ve En İyi Senaryo olmak üzere beş dalda aday olan film, başrol oyuncusu Angela Durazo’ya En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.  Aralık ayında ise Accolade Global Film Competition’da Liyakat ödülü kazanan Melez / Crossbreed, Los Angeles Film Ödüllerinde ise En İyi Gerilim Filmi ve En İyi Kadın Oyuncu olmak üzere iki ödül birden kazandı.

Aşağıda Melez / Crossbreed filminin altyazılı fragmanını bulabilirsiniz. İyi seyirler...



Biray Dalkıran'ın Yeni Korku Filmi Melez Ödüle Doymuyor Biray Dalkıran'ın Yeni Korku Filmi Melez Ödüle Doymuyor Reviewed by sineMakale on Şubat 26, 2018 Rating: 5

15 yorum:

  1. Teşekkür ederim öneri için :)

    YanıtlaSil
  2. Artık eskisi gibi korku,gerilimi kaldırmıyor bünye :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cesaretinizi toplarsanız izlenecek bir film olduğunu düşünüyorum

      Sil
  3. Şöyle güzel bir korku filmi izleyelim o zaman :) Bayılırım

    YanıtlaSil
  4. Korku filmleri hiç bana göre değil :) Çok nadir de olsa izliyorum ama çoğu sahnede gözlerim kapalı oluyor :))
    @bw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız bazısı gerçekten çok sınır bozucu olabiliyor

      Sil
  5. Çok fena bir korku filmine benziyor. Fragman oldukça ilgi çekici. Fırsatım olursa izlemeye çalışacağım. @pdb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku filmi sevenler için cazip bir film. İyi seyirler

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. korku filmi seven biriyseniz beğeneceğinizi düşünüyorum

      Sil
  7. Korku filmlerine dayanamıyorum muhakkak izlicem @çb

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.