Geleceğe Dönüş 4’ün Fragmanı Yayınlandı. Ama…



Semih Kuru - 29 Nisan 2017

Yaşı benimkine yakın olanlar Geleceğe Dönüş serisini gayet iyi hatırlarlar. Seriden yeni bir film kim görmek ister desek eminim birçoğumuz parmağını kaldıracaktır.


Robert Zemeckis imzalı bu kendine münhasır bilim kurgu filmi bugün tam bir klasik ve feci şekilde hayranları, fan kulüpleri var. Toplantılar ve çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Hatta serinin ikinci filminden esinle 2015 yılının 21 Ekim günü tüm dünyada “Geleceğe Dönüş Günü” olarak kutlandı. Filmin gelecek öngörüsünde gerçekleşen teknolojik gelişmelerin listeleri yayınlandı. Bu listelere bakınca acaba filmin senaryo yazarlar Robert Zemeckis ve Bob Gale geleceğe gidip geldi mi demeden de edemiyor insan. O derece fütüristik öğeler taşıyor anlayacağınız.


Christopher Lloyd’un çılgın bilim adamı Dr. Emmett Brown’u,  Michael J. Fox’un ise Doktor’un kader ortağı Marty McFly’ı, canlandırdığı seri üç filmden oluşuyor. Filmin başrol oyuncuları arasında saymazsak büyük bir hata işleyeceğimiz bir kahramanı daha var: DeLorean DMC-12. Bilenler bilir efsane ötesi bir araba. Amerikalı otomobil üreticisi DeLorean Motor Company’nin kısa ömründe sadece 9000 adet üretilen tek model olan bu araba, çılgın bilim adamımız Dr. Emmett Brown’ın ellerinde ete kemiğe bürünüyor ve bir zaman makinesine dönüşüveriyor.


Geleceğe Dönüş serisinin ilk filmi 1985 tarihli. İkinci film 1989 ve üçüncüsü ise 1990’da vizyona girmiş. 1985 tarihli ilk filmin en iyi efekt alanında bir de Oscar heykelciği var.




Peki bu kadar hayranı olan bir filmin, üstelik çok küçük bir bütçeyle çekilmiş ve inanılmaz hasılat rakamlarına ulaşmışsa, dolayısıyla alıcısı hazırsa neden devamı ya da moda olduğu üzere tekrar çevrimi yapılmaz?  Bu sorunun yanıtını Temmuz 2015 tarihli The Telegraph’da bulduk. Filmin yönetmeni Zemeckis’le yapılan bir röportajda kendisine Geleceğe Dönüş’ün yeniden çevrimi yapılacak mı şeklindeki soruya açık açık cesedimi çiğnemeden olmaz diye yanıt vermiş ve yaşadığı müddetçe buna izin vermeyeceğini ifade etmiş. Dolayısıyla en azından bir müddet için serinin dördüncü filmi veya tekrar çekiminin yapılmayacağına eminiz. Ama filmin çılgın hayranlarından biri boş durmamış ve dördüncü filme ilişkin harika bir fragman hazırlamış. İyi de yapmış. Buyurun izleyelim:


Geleceğe Dönüş 4’ün Fragmanı Yayınlandı. Ama… Geleceğe Dönüş 4’ün Fragmanı Yayınlandı. Ama… Reviewed by sineMakale on Nisan 29, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.