Bir Sahilde Sıkışan 400.000 Asker



Semih Kuru - 06 Mayıs 2017

Warner Bros. Pictures nihayet Kara Şövalye Üçlemesi ve Inception gibi başarılı filmleriyle tanınan yönetmen Christopher Nolan'ın son filmi Dunkirk’ün merakla beklenen fragmanını yayınladı.


Nolan'ın kendi orijinal senaryosundan yönettiği filmin castında 2016 yılında Casuslar Köprüsü filmiyle En İyi Yardımcı Oyuncu Oscar’ını alan Mark Rylance, Valkyrie filminden hatırlayacağımız Kenneth Branagh, yönetmenin değişmeyen oyuncularından olan ve Kara Şövalye ile Başlangıç filmlerinde rol alan Cillian Murphy, Bulut Atlası filminden James D'Arcy  ve yine yönetmenin sevdiği bir diğer oyuncu olan Tom Hardy'ye yer verirken bizi sürpriz isimler de karşılıyor. Him filminden tanıdığımız Fionn Whitehead, '71 ve Aşkın Krallığı filmlerinden bildiğimiz Jack Lowden ve müzik grubu One Direction’dan şarkıcı ve söz yazarı Harry Styles da bu isimler arasında.


Film 2. Dünya Savaşı’nın en sert ve kaotik çarpışmalarından biri olan Dunkirk Tahliyesi ya da Dinamo Operasyonu olarak bilinen gerçek bir olaya dayanıyor. 1940 yılının Mayıs ayının son günlerinde Kuzey Fransa’nın Dunkirk kıyılarından Alman Ordusu tarafından sıkıştırılan yüz binlerce İngiliz askerinin tahliye edilebilmesi çabasını anlatan film, aksiyon ve savaş sahneleriyle izleyiciyi oldukça etkileyecek gibi görünüyor.


Tüm dünyada 21 Temmuz 2017'de aynı anda vizyona girecek olan film IMAX 65mm ve 65mm geniş format çekilmiş. 

Dunkirk’ün yapımcıları arasında Nolan’ın yanı sıra hem Nolan’ın hem hayat arkadaşı olan hem de Kara Şövalye, Kara Şövalye Yükseliyor, Başlangıç gibi filmlerde onunla birlikte çalışan Emma Thomas var.


Filmle ilgili yapılan bir röportajda senaryo yazarı ve yönetmen Christoher Nolan, Dunkirk’ün savaş filminden ziyade bir hayatta kalma mücadelesinin hikayesini anlattığını ifade ediyor. Nolan aynı röportajda, bir sahilde sıkışmış 400 bin askerin evlerinden sadece 26 km uzakta olmalarına rağmen oraya ulaşamamalarını ve hayatta kalma mücadelelerini anlatan bu olayın insanoğlunun en büyük ve hayatı boyunca duyduğu en korkunç durumlardan biri  olduğunu söylemiş.


Çekimlerle ilgili de konuşan Nolan “sanırım Dunkirk, yıllar boyunca IMAX ile yaşadığımız tüm deneyimlerin ulaşabileceği en üst noktayı temsil ediyor. Filmde şimdiye kadar yaptığımızdan çok daha fazla IMAX var. İzleyiciler için özellikle IMAX sinemalarda son derece heyecan verici bir deneyim olacağını düşünüyorum” diyor.


Dunkirk Tahliyesi Nedir?


26 Mayıs–3 Haziran 1940 tarihleri arasında gerçekleşen ve tarihe Dunkirk Tahliyesi olarak geçen olayda bir sahile sıkışan yaklaşık 400 bini aşkın İngiliz askerinden 338 bini kurtarılırken sayıları 68 bini bulan asker ise ya ölmüş ya da Alman ordusuna esir düşmüştü. 





Bir Sahilde Sıkışan 400.000 Asker Bir Sahilde Sıkışan 400.000 Asker Reviewed by sineMakale on Mayıs 06, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.