Geri Dönüyor... Üstelik Bu Kez 3D



Semih Kuru - 05 Mayıs 2017

Hatırlarsınız ilk filmde Arni “I’ll be back” (geri döneceğim) demişti ve nihayet ama bu kez üç boyutlu olarak 25 Ağustos’ta Terminator 2:Judgment Day’i sinemalarda bir kez daha izleyebileceğiz. Anlaşılan James Cameron gişede başarıyı yakaladığı tüm eski filmlerini birer birer üç boyutlu olarak tekrar izleyici ile buluşturma konusunda kararlı. Daha önce de 1997 tarihli Titanic’i 2012 yılında üç boyutlu olarak tekrar vizyona sokmuş ve dünya çapında 343 milyon dolar hasılat yapmıştı.  

Terminator 2, ilk filmden yedi yıl sonra 1991 yılında vizyona girdi. İnsanlar ile makineler arasındaki gelecekteki savaşın yavaş yavaş ayak seslerinin duyulmaya başlandığı ikinci filmde biliyorsunuz ki John Connor’ın korunması anahtar önemdedir. İlk filmde onu yok etmek üzere gelecekten gelen ve Arnold Schwarzenegger’ın canlandırdığı T-800 bu kez onu korumak üzere geriye döner. Makinelerin suikastçısı ise sıvı metal olarak izlediğimiz ve Robert Patrick’in canlandırdığı T-1000’dir.

Terminator 2 filmin yayınlandığı dönemde 102 milyon dolar maliyetiyle en yüksek bütçeli filmdi. Film, sıvı metal T-1000’i beyazperdeye aktarmak için CG ile güçlendirilmiş bilgisayar tarafından oluşturulmuş görüntülerin yolunu açtı. Gişede yaptığı 520 milyon dolar hasılatla tüm Terminator filmleri arasında en yüksek hasılatı yapan film dört dalda da teknik Oscar kazanmıştı. Terminator 2:Judgment Day, Terminator 3: Makinelerin Yükselişi, Terminator Salvation ve Terminator Genisys olmak üzere üç devam filminin de önünü açtı.


Terminator 2’yi de yine Cameron’la yaptıkları çalışmalarla tanınan efekt uzmanları John Bruno ve Stan Winston üç boyutlu yapacak.  


Geri Dönüyor... Üstelik Bu Kez 3D Geri Dönüyor... Üstelik Bu Kez 3D Reviewed by sineMakale on Mayıs 05, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.