Kaptan Yeniden Bizim Sularda...



Semih Kuru - 26 Mayıs 2017

Afişiydi, fragmanıydı derken nihayet serinin beşinci filmi olan Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı (Pirates Of The Caribbean Dead Men Tell No Tales) bugün itibariyle beyazperdede izleyici ile buluştu. Kaptan Jack Sparrow'un Jamaika kıyılarında yüzüp durduğu yıllardan geriye aklımızda lanetli hazineler, yıkık hayatlar, öfkeli hayaletler ve beklenmedik birçok macera kaldı. Şimdi ise macera beşinci filmle devam ediyor.

Ancak vizyona girmesine sayılı günler kala bir filmin başına gelebilecek en kötü olay yaşandı ve film bilgisayar korsanları tarafından çalınarak internette yayınlandı. Korsanlar tarafından çalınan filmin bir korsan filmi olması ise işin ironik tarafı olsa gerek. Aslında filme ilişkin tek talihsizlik de bu değildi. Bütçe ve senaryo ile ilgili yaşanan sıkıntılar, filmin yıldız oyuncusu Johnny Depp’in sette yaralanması nedeniyle çekimlerin aksaması da başka sıkıntılardı.

Filmde her zamanki gibi Kaptan Jack Sparrow rolünde izlediğimiz Johnny Depp’in yanısıra Kaptan Salazar rolünde Oscar’lı aktör Javier Bardem, önceki filmlerden aşina olduğumuz Geoffrey Rush ile ilk filmde izlediğimiz Orlando Bloom ve Keira Knightley de filmin iddialı isimlerinden.

Maceradan maceraya koşan çılgın kaptanımızın peşine bu kez Korkunç Kaptan Salazar ve ölümcül hayalet tayfaları takılıyor. Tüm adamları ölen Sparrow’un hayatta kalmak için tek şansı vardır, o da efsanevi Poseidon Asası'nı bulmak. Kaptanımız küçük ve külüstür gemisi Dying Gull'la birlikte çıktığı bu yolculukta destek sağlamak için oldukça zor anlaşmalar yapar.

Disney’in amiral gemisi olan ve yapımcılığını Jerry Bruckheimer’ın yaptığı film, prodüksiyon açısından en az serinin diğer filmleri kadar iddialı. Joachim Rønning ve Espen Sandberg’in birlikte yönettiği Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı’nın arkasındaki iddialı isimlerden biri de görüntü yönetmenliğini Dariusz Wolszki'den devralan tecrübeli görüntü yönetmeni Paul Cameron. Cameron HBO’nun popüler dizisi West World’ün de görüntü yönetmeni.

Bununla birlikte filme eleştirmenlerden gelen yorumlar çok da iç açıcı değil. Senaryo anlamında bir dizi formülle diğer filmlerde defalarca izlediğimiz öğeleri dönüştürerek yeniden ve yeniden izleyiciye sunulduğu ifade ediliyor. Bir başka eleştiri ise Barbossa (Geoffrey Rush) ve Davy Jones (Bill Nighy) gibi önceki filmlerde izlediğimiz kötü adamların yanında Salazar’ın (Javier Bardem) performansının hayal kırıklığı olduğu.

Filmin gişe başarısından kesinlikle şüphe duyulmuyor. Ancak serinin her filminde biraz daha kan kaybettiği de bir gerçek. İlk film hala hayranları için heyecan verici bir aksiyon filmi olma özelliğini sürdürüyor. Eleştirmenler, eğer yapılacaksa, sonraki filmlerin farklı sularda yüzmesi konusunda birleşiyorlar.




Kaptan Yeniden Bizim Sularda... Kaptan Yeniden Bizim Sularda... Reviewed by sineMakale on Mayıs 26, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.