Ridley Scott: Filmin Fanatik Hayranları Alien:Covenant'ta Aradıklarını Bulacak



Türün hayranları tarafından uzun süredir merakla beklenen Alien:Covenant  nihayet bu hafta vizyona girdi.


Yönetmenliğini Ridley Scott’un yaptığı ve artık bilim kurgu klasikleri arasında sayılan 1979 tarihli Alien-Yaratık gişede büyük başarı yakalamış ve sonrasında dört devam filmi daha çekilmişti. Devam filmlerinde yer almayan Ridley Scott bir kez daha Alien için kamera arkasına geçti ve üç filmlik serinin ilk filmi olan Alien:Covenant’ı izleyicinin beğenisine sundu.


Alien:Covenant, aslında senaryo yazımı 2000’li yılların başında başlanan ama çeşitli sebeplerle 2012 tarihinde vizyona giren ve bilim kurgu severler tarafından gerek teknik gerekse felsefi göndermeler açısından oldukça beğenilen ve Alien evreninde saati geriye sararak  Alien serisinin öncesindeki olaylara odaklanan Prometheus’tan on yıl sonrasını anlatıyor. Uzay Gemisi Covenant, bilinen uzayın çok uzağında bir gezegende yeni bir koloni kurmak için yola çıkmıştır. Ancak geminin yolculuğu sırasında ciddi zarar görmesi üzerine mürettebat, Robot David tarafından kriyojenik uykularından uyandırılır. Geminin onarımı sürerken kendilerine çok daha yakın olan ve insan yaşamı için mükemmel denebilecek özelliklere sahip bir gezegen keşfederler.  Aralarındaki tartışmalara rağmen geminin kaptanı Oram bu gezegene gitme kararı alır. Ulaştıklarında ise başta insan yaşamı için mükemmel görünen bu gezegenin büyük bir tehdit barındırdığını keşfederler.


Filmin başrolünde Prometheus’ta da rol alan Michael Fassbender var. Diğer oyuncular ise Katherine Waterston, Billy Crudup.            



Yönetmen Ridley Scott ’79 tarihli ilk filmin fanatik hayranlarına bir de müjde vermiş: “Aradıkları her şeyi bu filmde bulacaklar: Yumurtalar, yüzünüze doğru eğilen, göğüs kafeslerini parçalayan büyük oğlanlar”diyen Scott’un büyük oğlandan kastı ise filmin ikonik yaratık karakteri olan Xenomorf’lar. Serinin ikinci filmine ilişkin de açıklamalarda bulunan Yönetmen ikinci filme de 14 ay içinde başlayacaklarını söylemiş.


Şimdi sizleri filmin alt yazılı fragmanıyla başbaşa bırakıyoruz. İyi seyirler.  


Ridley Scott: Filmin Fanatik Hayranları Alien:Covenant'ta Aradıklarını Bulacak Ridley Scott: Filmin Fanatik Hayranları Alien:Covenant'ta Aradıklarını Bulacak Reviewed by sineMakale on Mayıs 12, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.