Stephen King’in Kara Kule’sinden Merakla Beklenen Fragman Yayınlandı




Semih Kuru - 03 Mayıs 2017

Dün yayınlanan hareketli posterler, teaserlar ve iki posterin ardından nihayet, filmin yapımcı şirketleri Columbia Pictures ve MRC Kara Kule –The Dark Tower filminden ilk fragmanı yayınladı.



Dünyanın en ünlü korku gerilim yazarlarından olan Stephen King’in bilim-kurgu ve western öğeleri taşıyan serisi Kara Kule’de, King’in yarattığı fantastik paralel evren Orta Dünya'nın kıyamet sonrası manzarasıyla karşılaşıyoruz. Toplamda sekiz kitaptan oluşan seri, hayatta kalan son silahşor olan Roland Deschain'ın dünyadaki kötülüğü sona erdirecek olan mistik Kara Kule'yi arayışını anlatmaktadır. Stephen King’in diğer eserlerinden oldukça farklı olan serinin ilk kitabı olan Kara Kule: Silahşor yayınlandıktan sonra büyük bir hayran kitlesi oluşmuştu ve uzun süredir filmini bekliyorlardı. Umarız film serinin fanatik hayranlarını hayal kırıklığına uğratmaz.



Bizim de merakla beklediğimiz filmde Silahşor Roland’ı Idris Elba canlandırırken, Matthew McConaughey ise Stephen King’in birçok kitabında karşımıza farklı isimlerle de olsa çıkan karanlığın sadık bir hizmetkarı olarak nitelendirebileceğimiz olan Walter O'Dim (ya da diğer isimleriyle Randall Flagg, The Man in Black) olarak karşımıza çıkacak.


Filmi Ejderha Dövmeli Kız, Kafesteki Kadın ve Yasak Aşk gibi filmlerden tanıdığımız Danimarkalı yönetmen Nikolaj Arcel yönetiyor.


Bilindiği üzere Kara Kule’nin beyazperdeye aktarıldığını bizzat Stephen King sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurmuştu. Bundan birkaç ay önce Entertainment Weekly’e bir röportaj veren yazar, filmin kitabın başladığı noktadan başlaması gerektiği konusunda ısrarcı olduğunu ifade ediyor. Yönetmen Nikolaj Arcel’e ilişkin gelen bir soruya ilişkin ise King, “kariyerini bir süredir takip ediyordum, konuşmaya başladığımız anda benim için her şey tamamdı” demiş.   Röportajda Matthew McConaughey’nin canlandırdığı filmin kötüsü Man in Black için de konuşan Stephen King, karakterin birçok katmanı olduğunu ifade ederek “tekdüze bir kötü karakter değil. Bu anlamıyla kitaba oldukça yakınız diyebilirim” sözlerini kullanmış. 


Kara Kule, 4 Ağustos 2017'de vizyona girecek. 



Şimdi bu destansı romandan uyarlanan filmin ilk fragmanıyla sizleri baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler...


Stephen King’in Kara Kule’sinden Merakla Beklenen Fragman Yayınlandı Stephen King’in Kara Kule’sinden Merakla Beklenen Fragman Yayınlandı Reviewed by sineMakale on Mayıs 03, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.