Şener Şen ve Yavuz Turgul “Yol Ayrımı”nda


Türk Sineması deyince ilk aklımıza gelen yönetmen oyuncu ikililerinden olan Şener Şen ve Yavuz Turgul, yeni filmleri Yol Ayrımı’nın çekimlerine Mayıs ayında başladılar.

İlk görsellerin de paylaşıldığı filmde Şener Şen, devasa bir tekstil işletmesinin patronu olan Mazhar Kozanlı’yı canlandırıyor. Tüm yaşamını babasından miras olarak kalan bu işi büyütmeye adayan Kozanlı bu sırada önüne çıkan herkesi ve her şeyi acımasızca ekarte etmektedir. Ancak geçirdiği beklenmedik bir trafik kazası bu akışı değiştirecek ve geçmişten getirdiği yüklerden kurtulmak için bir adım atacaktır. Ama bu yolculuğunda önüne beklenmedik engeller çıkacaktır.  



Senaryosu da Yavuz Turgul tarafından kaleme alınan Yol Ayrımı’nda Şener Şen’in yanı sıra Mert Fırat, Rutkay Aziz, Tilbe Saran ve Nihal Yalçın da rol alıyor.


Her biri sinemamızda önemli bir yere sahip olan Muhsin Bey (1987), Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990), Gölge Oyunu (1993), Eşkıya (1996), Gönül Yarası (2005) gibi pek çok filmde birlikte çalışan Şener Şen ve Yavuz Turgul en son yedi yıl önce Av Mevsimi’nde (2010) bir araya gelmişlerdi.   


Sinemaya senaryo yazarlığı ile başlayan Yavuz Turgul, Tosun Paşa, Banker Bilo, Çiçek Abbas, Davaro gibi çok sayıda filmin senaryosunu kaleme aldıktan sonra, 1984 tarihli Fahriye Abla filmiyle yönetmenliğe adım attı. 1996 tarihli Eşkıya filmi Türk sinemasının uzun yıllar boyunca gişede yaşadığı ataleti yırtıp attı ve gişe rakamlarına ait istatistiklerin tutulduğu 1989’dan 2001 yılına kadar en yüksek hasılat elde eden film oldu. Hem Eşkıya hem de 2005 tarihli Gönül Yarası çekildikleri yıl Türkiye'den Oscar'a aday gösterilmişti. 

Filme ilişkin bilgi geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.
Şener Şen ve Yavuz Turgul “Yol Ayrımı”nda Şener Şen ve Yavuz Turgul “Yol Ayrımı”nda Reviewed by sineMakale on Haziran 01, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.