Güneş Tutulmasını Fırsata Çevirecek: Kingsman: The Golden Circle




Kingsman: The Secret Service - Kingsman: Gizli Servis’in (2014) inanılmaz başarısının ardından yapımcılar vakit kaybetmeden ikincisi için kolları sıvamışlardı. Nihayet artık Kingsman serisi diye de adlandırabileceğimiz filmin ikincisi, Kingsman: The Golden Circle 22 Eylül 2017’de vizyona girecek.

Yazımızın sonunda birkaç gün önce yayınlanan Kingsman: The Golden Circle TV Spotu ile filmin sansürsüz (red band) ikinci fragmanını paylaşacağız.   

Mark Millar ve Dave Gibbons'ın çizgi romanından uyarlanan "Kingsman", Kral Arthur ve şövalyelerinden esinlenen, hükümetler üstü bir İngiliz casusluk örgütü. Filmdeki ajanların kod adları da yuvarlak masa şövalyelerinden alınıyor zaten.

Bilindiği üzere üstün bir aksiyon komedisi olan ilk filmde, Kingsman çılgın bilim insanı Valentine’in (Samuel L. Jackson) insanoğlu tarafından dünya kaynaklarının aşırı tüketilmesinin önüne geçmek üzere, dünyada sadece seçkin bir azınlık bırakarak geride kalanları yok etme planlarının önüne geçmişti. Filmde kıdemli Kingsman Harry Hart ya da Galahad’ı Colin Firth, çaylak Kingsman Gary 'Eggsy' Unwin’i ise Taron Egerton tarafından canlandırmıştı.

İlk filmin başarısının ardından ikinci filmde oyuncu kadrosu da oldukça genişlemiş. İlk filmden aşina olduğumuz Colin Firth ve Taron Egerton’un yanında kadro Jeff Bridges, Julianne Moore, Halle Berry, Channing Tatum gibi isimlerle zenginleştirilmiş.

Anlaşılan o ki, ikinci filmde Londra merkezli bu iyi giyimli ajanlardan oluşan teşkilata ağır bir darbe vuruluyor. Yayınlanan tüm fragmanlarda ve son olarak geçtiğimiz günlerde izlediğimiz TV spotunda teşkilatın genel merkezinin havaya uçtuğunu görüyoruz.

Bu arada filme adını veren golden circle (altın çember) isminin anlamını da öğreniyoruz. Golden Circle isimli kötücül bir örgüt var. Bu örgütün üyeleri kimliklerinin tespit edilememesi için parmak izlerini yakıyorlar, dişlerini dolduruyorlar ve sıkı durun hepsinin 24 ayar altından bir çember (Golden Circle) dövmesi var.  

Julianne Moore

TV spotundan bu kötücül örgütün amacını öğrenemesek de, San Diego Comic Con’da verilen bilgiler doğrultusunda yasadışı maddeler üzerinde tekel anlamında güce sahip olan bir uyuşturucu karteli olduğunu söyleyebiliyoruz.  Julianne Moore’u ise bu örgütün lideri ve  filmin baş kötüsü Poppy olarak izleyeceğiz.


Colin Firth

İlk filmde öldüğünü düşündüğümüz Harry Hart (Colin Firth) ise tek gözüyle muhteşem bir dönüş yapıyor. 

Filmin Mark Millar ve Dave Gibbons çizgi romanından uyarlandığını yukarıda söylemiştik. Senaryo ise ilk filmde olduğu gibi yine Jane Goldman ve aynı zamanda filmin yönetmeni de olan Matthew Vaughn tarafından yazılmış. Jane Goldman, Vaughn’un sık sık işbirliği yaptığı tecrübeli bir senarist.  Kendisini X-Men:First Class, X-Men: Days of Future Past, Kick-Ass, Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları gibi başarılı filmlerin senaryolarından tanıyoruz.

Son bir not: Bu yazıyı yazarken okuduğum bir haberde, stüdyonun 21 Ağustos’ta gerçekleşecek olan güneş tutulmasını filmin tanıtımı için kullanacağı ifade ediliyor. Harika bir tanıtım fikri olduğunu reddedemeyiz öyle değil mi?

Şimdi ilk olarak filmin sansürsüz fragmanını hemen arkasından ise TV spotunu izleyelim.



Güneş Tutulmasını Fırsata Çevirecek: Kingsman: The Golden Circle Güneş Tutulmasını Fırsata Çevirecek: Kingsman: The Golden Circle Reviewed by sineMakale on Ağustos 21, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. İlk filmi çok beğenmiştim. Sabırsızlıkla yeni filmi bekliyorum çünkü sinemada izleyecek film bulamıyorum. Neyse ki iki gün kaldı :-)

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.