Yıllara Meydan Okuyan Bir Müzikal:Singin In The Rain


Aydın Sever – 22 Ağustos 2017

Sinema tarihinin en önemli müzikallerinden biri hatta birçoğuna göre en iyisi Stanley Donen ile Gene Kelly'nin beraber yönettiği 1952 yapımı “Singin In The Rain” filmidir.

Sessiz filmden sesli filme geçişi anlatır bu müzikal romantik komedi. Birbirlerini pek sevmeyen fakat herkes tarafından çok beğenilen ve izleyiciler tarafından birbirlerine yakıştırılan Don (Gene Kelly) ve Lina'nın (Jean Hagen) sonraki filmini yapımcılar ilk sesli film The Jazz Singer'ın elde ettiği başarıyı düşünerek sesli çekmeye karar verirler. Sesi pek iyi olmayan Lina'nın yerine Don yeni tanıştığı kendisinin bir hayranı olan şarkıcı Kathy'nin (Debbie Reynolds) sesinden yararlanır. Fakat bunun ters tepmesi ve Lina'nın çok kötü bir duruma düşmesi sonucu artık Don'un yeni partneri Kathy olacaktır. 




Yıllara meydan okuyan filmin unutulmaz sahnesi de tabii ki Gene Kelly'nin yağmur altında “Singin In The Rain”'i söylerek dans ettiği sahnedir. Kelly'nin sahneyi tekrarsız bir kerede oynadığı söylenir.
Film, Jean Hagen’la en iyi yardımcı kadın oyuncu ve Lennie Hayton ile en iyi film müziği dallarında Oscar’a aday olsa da ne yazık ki ödüle ulaşamamıştır.


Şimdi Gene Kelly’nin Singin in The Rain eşliğinde dans ettiği o meşhur sahneyi bir kez daha izleyelim. 


Yıllara Meydan Okuyan Bir Müzikal:Singin In The Rain Yıllara Meydan Okuyan Bir Müzikal:Singin In The Rain Reviewed by sineMakale on Ağustos 22, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. Bugün bir arkadaşımla konuştum ve "Bugün izlense izlense 'Singin' In The Rain' izlenir" dedi.
    Yazını da görünce güzel bir tesadüf oldu benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava durumu da Aydın arkadaşımızın bu yazıyı yazmasında etkili olmuş olabilir :) O zaman artık kaçarı yok filmi izleyeceksiniz bir kez daha

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.