Yeni Ejderha Dövmeli Kız Belli Oldu


Haber: Semih Kuru

Yeni Lisbeth Salander arayışı nihayet sona erdi.

Stieg Larsson’un ölümünden sonra David Lagercrantz tarafından kaleme alınan serinin dördüncü kitabı “The Girl in the Spider’s Web” filminin detayları belli olmaya başladı. Netflix’in popüler TV dizisi The Crown’un Kraliçe Elizabeth’i Claire Foy, "The Girl in the Spider's Web" uyarlamasında ikonik bilgisayar korsanı Lisbeth Salander olarak karşımıza çıkacak. 

Fede Alverez

Daha çok "Evil Dead" ve "Don’t Breathe" gibi korku filmleriyle tanınan Fede Alvarez tarafından yönetilecek olan filmin şimdilik belirlenen vizyon tarihi ise 19 Ekim 2018.

Alvarez, yaptığı resmi açıklamada Claire Foy’un Lisbeth Salander karakterine heyecan katacak nadir bir yetenek olduğunu ifade ederek “Claire’in merkezindeki bu yeni hikayeyi dünya çapında bir kitleye taşımak için sabırsızlanıyorum" demiş.

"The Crown" dizisindeki rolü ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Emmy adayı olan Foy’u yakın zamanda vizyona girecek olan ve Andy Sarkis'in ilk yönetmenlik deneyimi "Breathe" filminde Andrew Garfield ile birlikte izleyeceğiz.  


Stieg Larsson’un Ejderha Dövmeli Kız, Ateşle Oynayan Kız ve Arı Kovanına Çomak Sokan Kız kitaplarından oluşan Milenyum üçlemesinde yer alan bir karakter olan Lisbeth Salander’i beyazperdede önce Noomi Rapace canlandırmış ve bu rol oyuncuya Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getirmişti.  2009 yılındaki İsveç yapımı üçlemenin ardından David Fincher tarafından yönetilen Ejderha Dövmeli Kız filminde ise karaktere Rooney Mara hayat vermişti. İzleyici tarafından oldukça sevilen karakter zorlu bir çocukluk geçirmiş, annesine şiddet uygulayan babasını yakmak istemiştir. İsveç Devleti’nde önemli bir görev üstlenen babası Zalachenko’nun tüm yaptıkları hasıraltı edilirken Lisbeth akıl hastanesine kapatılmış, buradan çıkarken kendine vasi atanmıştır. Atanan vasilerden ikincisi ona tecavüz etmiş Lisbeth de ondan hayatı boyunca unutamayacağı bir intikam almıştır. 

The Girl in the Spider's Web oyuncuları ve filme ilişkin yeni gelişmeler oldukça sayfamızda paylaşıyor olacağız.
Yeni Ejderha Dövmeli Kız Belli Oldu Yeni Ejderha Dövmeli Kız Belli Oldu Reviewed by sineMakale on Eylül 15, 2017 Rating: 5

4 yorum:

  1. Bu seriyi çok duydum ama hiç başlamadım, şimdi sizde görünce de başlamayı düşünüyorum :) Teşekkürler öneriniz için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle İsveç yapımı olan üçleme çok iyidir

      Sil
  2. süper haber bu oleeeeey. dördüncü romanı da okuyup sevmiştim. üç isveç filmini de izleyip sevmiştim. amerikan versiyonunu sevmemiştim. ama lisbeth olsun daaa. en sevdiğim polisiye karakter yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de İsveç versiyonunu sevmiştim. David Fincher yönetmesine rağmen Amerikan çekimini tercih etmiyorum.

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.