Amerika’dan Bir “Kahramanlık” Destanı Daha!



Doug Stanton'un 2009 tarihli çok satan “Horse Soldiers” adlı kitabından uyarlanan “12 Strong” filminden ilk fragman yayınlandı.  

11 Eylül saldırılarının ardından CIA ajanları ve ABD Özel Kuvvetlerinden oluşan bir asker Taliban'a karşı savaşta General Rashid Dostum'a katılmak üzere Afganistan'a gönderilirler. Bu mücadelede gerek Afgan askerleri gerekse Amerikan askerleri yaşadıkları kültürel farklılıkların ve karşılıklı güvensizliğin üstesinden gelmek zorunda kalıyorlar. Amerikan askerleri ise ortak düşmanlarını yenmek için Afgan at askerlerinin taktiklerini kullanmayı öğrenmek zorunda kalıyorlar.

Senaryosunu “Açlık Oyunları:Alaycı Kuş” filmlerini de yazan Peter Craig ile “Kuzuların Sessizliği” filminin senaryo yazarı olan Ted Tally’nin yazdığı “12 Strong” aynı zamanda etkileyici bir oyuncu topluluğunu sahip. Chris Hemsworth ve Michael Shannon’un başrollerinde olduğu filmde diğer isimler ise Michael Peña, Austin Stowell, Trevante Rhodes ve Rob Riggle yeralıyor.

Yapımcılığını Jerry Bruckheimer'in gibi önemli bir ismin yaptığı “12 Strong” filminin görüntü yönetmeni ise “The Dark Tower - Kara Kule”, “A Royal Affair – Yasak Aşk” gibi filmlerin de görüntü yönetmenliğini üstlenen Rasmus Videbæk.

Filmin yönetmeni ise reklam dünyasında kendine oldukça başarılı bir kariyer yaptıktan sonra sinemaya geçen Nicolai Fuglsig.

Filmin yapımcısı Jerry Bruckheimer verdiği bir röportajda hikayenin büyüleyici olduğunu ifade ederek,   "Amerika’nın halklara nasıl yardımcı olduğuna ilişkin tarihimizin birkaç hikayesinden biri. Askerlerimiz oraya gittiler, işlerini yaptılar, Taliban'ı dışarı çıkardılar ve savaşın seyrini değiştirdiler" demiş. Bu cümlelere yazar olarak, ABD’nin halklara yardım ettiği masalına inanmamızı kimsenin beklememesini söyleyerek elbette bir şerh düşmek zorundayım diyerek filme ilişkin habere devam ediyorum.

“12 Strong” filminin ABD vizyon tarihi 19 Ocak 2018 olarak duyurulmasına rağmen Türkiye için henüz bir tarih verilmemiş. İşte Bruckheimer’a göre ABD’nin kahramanlık destanlarından birinin anlatıldığı  “12 Strong” filminin fragmanı.


Amerika’dan Bir “Kahramanlık” Destanı Daha! Amerika’dan Bir “Kahramanlık” Destanı Daha! Reviewed by sineMakale on Ekim 19, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.