Can Evrenol'dan Yeni Korku Filmi: Housewife



Nevi şahsına münhasır korku filmi yönetmenimiz Can Evrenol’un ikinci uzun metrajlı korku filmi Housewife 24 Kasım’da vizyona girecek.

Çektiği ilk uzun metrajlı film olan Baskın ile oldukça iyi eleştiriler alan Can Evrenol, ilk filmde olduğu gibi Housewife’ın da senaryosunu Cem Özüduru ile birlikte yazmış.

Yedi yaşında iken annesinin cinnet geçirerek kardeşi ve babasını öldürdüğüne tanık olan Holly’nin yıllar sonra kâbuslar görmeye başlaması ve sonrasında başına gelenlerin konu edildiği filmde başrolleri Clementine Poidatz, David Sakurai, Alicia Kapudağ, Defne Halman ve Ali Aksöz paylaşıyor.

Screen Daily internet sitesine verdiği röportajda Dario Argento ve Lucio Fulci’den esinlendiğini söyleyen Evrenol, filminde sosyal klostrofobi, cinsellik, aile ve karabasan temalarına yer vereceğini dile getirmiş.

Prömiyerini 12-15 Ekim 2017 günlerinde düzenlenen Brooklyn Horror Film Festivali’nde yapan Housewife, bu andan itibaren arka arkaya festivallerde izleyici ile buluşma şansını da yakaladı. Türkiye prömiyerini ise Filmekimi kapsamında yapan Housewife’ı festivallerde izleme şansı bulan eleştirmenlerse oldukça iyi şeyler söylüyorlar. Bloody Disgusting sitesinden Daniel Kurland Evrenol’un Baskın’ın ardından Housewife ile büyümeye devam ettiğini ve bir sonraki filminin muhtemelen gerçek ve gerçeküstünün mükemmel bir karışımı olacağını söylerken terrorweekend.com sitesi ise Evrenol için “Türk yönetmenin yıllar içinde olgunlaştığını ve yeni eserinin eskisinden daha eksiksiz olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullanıyor.


Housewife’ın fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz. İyi seyirler…


Can Evrenol'dan Yeni Korku Filmi: Housewife Can Evrenol'dan Yeni Korku Filmi: Housewife Reviewed by sineMakale on Ekim 31, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.