Aile Kavgası Büyüyor!



Marvel Sinematik Evreni’nin yeni filmi Thor:Ragnarok 27 Ekim 2017 günü vizyona girecek.

Yönetmenliğini Yeni Zelanda’dan Taika Waititi’nin yaptığı, ki Waititi filmde aynı zamanda 1962 yılında Marvel çizgi romanlarında arz-ı endam eden Korg adından bir CGI karakterine de can vermekte,  filmde Thor evrenin bir ucunda meşhur çekici olmadan mahsur kalır. Bugüne dek Marvel filmlerindeki başroldeki ilk kötü kadın olan ve Cate Blanchett tarafından canlandırılan Hela’nın sebep olacağı İskandinav mitolojisinde evrenin sonu anlamına gelen Ragnarok’u önlemek zorunda olan Thor bu mücadeleye girmeden önce mahsur kaldığı gezegenden kurtulmak üzere yakından tanıdığı eski bir “dostla” gladyatör savaşına girecektir. Aslında filmin kökenini daha çok Thor’un ailevi sorunları oluşturuyor. Tom Hiddleston’un canlandırdığı evlatlık Loki ile dikenli boynuzlarıyla daha çok Malefiz’i andıran ve Asgard’ı yok etmek üzere uzun yıllar boyu kaldığı evrenin uzak ve uğursuz bir bölgesinden vahşi bir orduyla dönen Hela gibi kardeşlere sahip çünkü.

Marvel dünyasının bir çok karakterine ev sahipliği yapan ve diğer filmlerin aksine sadece Avustralya’da değil Güney Yarımküre’nin bir çok farklı yerinde çekilen ilk film olma özelliğini taşıyan Thor:Ragnarok’un başlıca rollerinde ise Chris Hemsworth (Thor), Cate Blanchett (Hela), Idris Elba (Heimdall), Jeff Goldblum (Sakaar diktatörü Grandmaster), Tessa Thompson (Valkyrie), Karl Urban (cellat Skurge), Mark Ruffalo (Hulk)  ve Anthony Hopkins (Odin) gibi isimler var.

Cate Blanchett-Thor Ragnarok (2017)

Filmin kamera önü kadar arkası da önemli isimleri barındırıyor. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerinin Oscar ödüllü yapım tasarımcısı Dan Hennah ile bir başka yapım tasarımcısı olan Ra Vincenton yedi hafta boyunca süren çekim süreci için iki düzineyi aşkın set tasarlamışlar. Ama bu setlerin arasında ikisi var ki ayrıca dikkate değer. 450 kişinin çalışmasıyla ancak dört ayda tamamlanabilen ve yaklaşık iki fıtbol sahasına eşit olan Asgard Meydanı ve Sakaar Dünyası.

Özellikle Thor’u yaratıcılarından biri olan Jack Kirby’nin çizgi romanlardaki illüstrasyonlarından esinlenilen ve Diktatör Grandmaster’ın yönettiği Sakaar Dünyası'nın Marvel Sinematik Evreni’nde daha önce izlediğimiz hiçbir mekana benzemediği iddia ediliyor.

Filmin kostümlerini ise Avatar, Warcraft:İki Dünyanın İlk Karşılaşması gibi fantastik filmlerin aranan kostüm tasarımcısı Mayes Rubeo tarafından hazırlanmış. Rubeo, Avustralya menşeli malzemelerle Asgard ve Sakaar dünyalarını anlatan 2500’ün üzerinde kostüm tasarlamış.

Filmin müzikleri için ise Marvel filmlerinin en özgün müzikleri deniyor. Mark Mothersbaugh’un yaptığı müzikler 80’lerin uzay operası tadında olmuş.

Her üç Thor filminin en iyisi olduğu iddia edilen Thor:Ragnarok, 27 Ekim 2017 günü vizyona girecek. Marvel hayranları o güne kadar yayınlanan Türkçe altyazılı ikinci fragmanla idare edebilirler mi bilmiyorum ama ben aşağıda paylaşıyorum. İyi seyirler.


Aile Kavgası Büyüyor! Aile Kavgası Büyüyor! Reviewed by sineMakale on Ekim 20, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.