Bu Filmin Müzikleri Bir Harika Dostum



Semih Kuru -

Nihayet Baby Driver’ı ya da ülkemizde gösterildiği ismiyle Tam Gazı’ı izleme şansım oldu. Aslında özellikle uzun süre kaçındım bu filmi izlemekten çünkü arabalar, kovalamacalar falan pek tarzım değil işin açıkçası. Şimdi ise iyi ki izlemişim diyorum. Çünküüü bu filmin müzikleri bir harika dostum. Rock’n roll üstü araba kovalamacası mı dersiniz yoksa önünde bir suç filmi eklenmiş çalma listesi mi dersiniz bilemiyorum ama filmi izlerken kulaklarımın pası silindi.

Baby Driver genç bir kaçış sürücüsünün maceralarını olağanüstü bir soundtrack eşliğinde anlatıyor.

Baby Driver / Tam Gaz Konusu

Filmin konusuna izlemeyenler için kısaca değineyim. Baby (Ansel Elgort), ailesini bir trafik kazasında kaybetmiş, annesine büyük özlem duyan bir kaçış sürücüsüdür. Müziği inanılmaz seven ve onlarca i-pod’unda binlerce şarkı olan Baby’nin kulaklığında doğru parça çalmaya başladığında altındaki arabayı bir uçurmadığı kalır.  Patronu Doc ( ki kendisi son günlerde taciz skandalları ile zor günler geçiren Kevin Spacey olur) her soygunda farklı bir ekiple çalışsa da Baby’den ekibin daimi üyesidir. Çünkü Doc onun bu kritik önemdeki yeteneğinden vazgeçemez. Ama bir gün Baby Debora’ya (Lily James) aşık olur ve her şeyi bırakıp sevgilisi ile kaçmak ister. Ne yazık ki bu kaçış çok da kolay olmayacaktır.

Baby Driver / Tam Gaz Müzikleri

Filmi izledikten sonra baktım da soundtrack albümü de yayınlanmış. İki CD’den oluşan albümde otuz şarkı var. Ama ne şarkılar. 70'lerin rock klasikleri Queen ve Golden Earring’den, Beck, Brubeck, Barry White ve Beach Boys'a kadar çeşitli tarzlarda kesitler sunuyor izleyiciye.

Esquire dergisi filmin yönetmeni ve bu başarının arkasındaki en büyük isim olan Edgar Wright’le filmin müzikleri hakkında bir röportaj yapmış. İzleyicinin filmin ana karakteri Baby’nin kulaklarını kullanarak hikayeyi izlendiğini ifade eden Wright, filmde çalınan birçok parçanın aslında kişisel tarihinde bir yere sahip olduğunu ima etmiş. Yönetmen hemen açılıştaki kovalamaca sahnesinde kullanılan Jon Spencer Blues Explosion’un 1994 tarihli Bellbottoms şarkısının ise filme bir anlamda ilham kaynağı olduğunu söylüyor. Henüz yirmili yaşlarındayken bu şarkıyı tekrar tekrar dinlediğini söyleyen Wright aynı zamanda da bir araba kovalamacısının içinde olduğunu hayal edermiş. 


Sözün özü siz bu filmi izleyin ama izlerken aynı zamanda kulaklarınızı da iyi açın ve kendinizi müziği ritmine bırakın. O zaman renk !


Bu Filmin Müzikleri Bir Harika Dostum Bu Filmin Müzikleri Bir Harika Dostum Reviewed by sineMakale on Kasım 07, 2017 Rating: 5

11 yorum:

  1. They call me baby driver~ güzel filmdi :)

    YanıtlaSil
  2. evetttt eğlenceli veee müzikliydiiii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırladığınız müzik listelerinde yer almayı hak eden şarkılar vardı değil mi :)

      Sil
  3. hıhım. şeyi izleseneee submarine 2010 müzikleri de güzel alex turner

    YanıtlaSil
  4. Bu filme gitmeyi çok istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vizyonda değil. Artık başka kanallardan izlersiniz :)

      Sil
    2. HD olmayınca sıkıntı oluyo bana çıktığı anda giderim. Birden ilgili alanıma fazlasıyla giriyor. :)

      Sil
  5. Müziği çok sevdiğim için bu konuya girmeden edemedim. :D Filmi de merak ettim, vaktim olursa izlemeyi düşünüyorum. Kaleminize sağlık. @bw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film de müzikler de çok güzel vakit kaybetmeden izleyin derim

      Sil
  6. İzlemedim amma müziği merak ettim bakacım
    @hs

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.