Çizgi Ötesine Geçmeye Hazır mısınız?

Flatliners - Nina Dobrev


Yirmi yedi yıl sonra yeniden çizgi ötesine geçmeye deneyecekler. Bu kez daha genç bir kadro ile 1990 tarihli Flatliners-Çizgi Ötesi filminin tekrar çevrimi 1 Aralık 2017 günü vizyona girecek.

İlk film vizyona girdiğinde stilize ve çarpıcı yapısıyla izleyicide oldukça derin bir etki yaratmıştı. Bunca yıl sonra ilk filmin de yapımcıları arasında olan Michael Douglas’ın da aralarında bulunduğu bir yapımcı grubuyla yeniden beyazperdeye geliyor.

Filmin yapımcıları bu kez yönetmen olarak “The Girl with the Dragon Tattoo” (İsveç yapımı olan ) ve “Dead Man Down” gibi filmlerini bildiğimiz, aynı zamanda popüler TV dizisi “Mr. Robot”un da pilot bölümünü çeken yönetmen Niels Arden Oplev ile anlaşmışlar. Onun ticari bir Amerikan filmine müthiş bir Avrupailik katacağını düşündüklerini ifade ediyorlar.

Çizgi Ötesi yaşamdan sonra ne olduğunu takıntı hâline getiren beş tıp öğrencisinin giriştikleri tehlikeli bir deney anlatılıyor. Öğrenciler birbirlerinin kalplerini kısa süreyle durdurarak ölüme yakın deneyim yaşarlar. Gitgide daha tehlikeli bir hal alan bu deney sırasında öte aleme geçmenin doğaötesi sonuçlarıyla da karşılaşan öğrenciler geçmişlerindeki günahlarla da yüzleşirler.



Niels Arden Oplev’e göre diğer tarafı keşfetmek için ölüm ötesine gitmek ve arkadaşlarınızın sizi geri döndürmesini sağlamak çok çarpıcı bir konu. Herhangi bir kişiyi bu tehlikeli deneyi yapmaya ancak şöhret kazanma güdüsünin ikna edeceğini ifade eden Oplev, aradıkları kanıtı bulduklarında yüzyıllardır elde edilmiş en büyük keşfin bu olacağını söylemiş verdiği bir röportajda. Sözlerine devam eden yönetmen, ölümle yüzleşen tıp öğrencilerinin seyahatlerinden daha da güçlenmiş olarak döndüklerini ancak mükemmelliğe kısa yoldan ulaşmaya çalışmanın bir takım bedelleri olduğunu ve bu bedelin hiç de ağır olmayacağını söylüyor.

Bir gerilim filmini akıcı kılmanın en önemli yolunun gerçekliğe sadık kalmak olduğunu söyleyen Oplev her ne kadar Çizgi Ötesi’nde eğlenceli ve korkutucu doğaüstü öğeler mevcutsa da tüm bu öğelerin arasında bile tamamen inandırıcı olmak istediğini söylüyor.

Filmin senaryosu ise Peter Filardi’nin hikayesinden Ben Ripley tarafından uyarlanmış. Gişede oldukça başarılı olan “Source Code”un da yazarı olan Ben Ripley, ilk film vizyona girdiğinde henüz üniversitede olduğunu söyleyerek yeniden yapımında görev almanın çok ilgisini çektiğini ifade ediyor. Yazar, yaptığı şeyin teknolojiyi güncelleştirmek, karakterleri çok daha çeşitli ve rekabetçi kılmak olduğunu söyleyerek karakterleri günümüzdeki tıp öğrencileriyle aynı çizgiye getirdiğini ifade ediyor.

Filmin başlıca rollerinde ise Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton, Kiersey Clemons ve ilk filmde de yer alan Kiefer Sutherland gibi isimler var.

Filmin yapımcılarından Laurence Mark, oyuncu seçimine ilişkin görüşlerini açıklarken film geniş bir oyuncu kadrosu gerektirdiğini bu nedenle birbirini tamamlayan oyuncuları bulmanın çok önemli olduğunu ifade ediyor.


Bakalım ikinci film ilk filmin yakaladığı başarıyı yakalayabilecek mi? Yönetmenin dediği gibi teknolojik olarak geliştirilmiş bir konu ama peki ya ruh? Onu da bekleyip göreceğiz. Şimdilik sizi Flatliners – Çizgi Ötesi (2017) fragmanıyla baş başa bırakayım. İyi seyirler… 


Çizgi Ötesine Geçmeye Hazır mısınız? Çizgi Ötesine Geçmeye Hazır mısınız? Reviewed by sineMakale on Kasım 06, 2017 Rating: 5

6 yorum:

  1. Hiç sevmedim.
    İzleyeceklere ilk filmi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenisi yerine ilk filmi bir daha izleyelim o zaman :)

      Sil
    2. Evet bence de ilk film çok güzel :)

      Sil
    3. katılıyorum Abdullah Bey

      Sil
  2. flatliners çok güzel film yaaa. bu yenisini bilmiyoms :)

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.