Bu Yıl İzleyeceğimiz 21 Korku Filmi



Korku sineması açısından 2017 yılı oldukça verimli geçti. Hem çok sayıda korku filmi vizyona girdi hem de vizyona giren filmler - özellikle It ve Get Out’un katkılarıyla- oldukça iyi gişe yaptı. Bu arada Darren Aronofsky’nin “Anne!” ve Trey Edward Shults’un “Gece Geliyor” gibi filmleri ise türe yeni açılımlar getirerek film severleri farklı açılımlara sürükledi. Dolayısıyla endüstrinin her zaman bir parçası olan fakat hiçbir zaman asli unsuru olamayan korku filmleri geçtiğimiz yıl net bir şekilde “ben de varım” dedi.

Korku filmi hayranlarına müjdeyi vereyim, 2018 de benzer bir yıl olarak geçecek. Steven Soderbergh’li Unsane, David Gordon Green’in yönettiği efsane korku serisinin Halloween’in 11. filmi,  adını kült filmlere yazdırmış Danimarkalı yönetmen Lars Von Trier’den “he House that Jack Built”, Dario Argento’nun adını korku tarihine altın harflerle yazdırmış 1977 tarihli filmi Suspiria’nın yeniden çevrimi ilk göze çarpan filmler. Tabii bu filmlerin bir kısmı ülkemizde vizyona girmeyebilir. Biz vizyona gireceğini düşünerek listeye aldık.

İşte sinemakale.com’un korku sever okurları için hazırladığımız 2018 yılında vizyona girecek korku filmlerinin listesi:

1.Mom and Dad


Vizyon Tarihi: 19 Ocak 2018 (ABD) – Türkiye Vizyon Tarihi Bilinmiyor
Yönetmen: Brian Taylor
Oyuncular: Nicolas Cage, Selma Blair, Anne Winters, Lance Henriksen   

Mom and Dad filminin konusu: Bilinmeyen bir sebeple 24 saat boyunca dünyadaki bütün anne babalar toplu bir histeriye kapılır ve çocuklarına zarar vermeye başlarlar. O çocuklar arasında bulunan biri genç bir kız diğeri ise onun küçük kardeşi olan iki kardeş de ebeveynlerinin kapıldığı bu histeriden sağ olarak kurtulmak için önlerindeki 24 saat boyunca ellerinden geleni yapacaklardır.

2.Winchester


Vizyon Tarihi: 2 Şubat 2018 (ABD) Türkiye Vizyon Tarihi Bilinmiyor
Yönetmen: Peter Spierig
Oyuncular: Helen Mirren, Jason Clarke, Angus Sampson, Sarah Snook

Winchester filminin konusu:Western filmi sevenlerin sıkça duydukları Winchester Tüfekleri’nin devasa servetinin varisi olan Sarah Winchester, San Francisco'nun oldukça uzağında kırsal ve dış dünyadan yalıtılmış malikanesini yıllar süren bir tadilatın sonucunda çıkmaz koridorlar, karmaşık odalar, labirentler ve boş duvarlara açılan kapılarla doldurur. İlk başta bir kadının histerisi gibi algılansa da Sarah bu devasa kaosu evin içinde barınan yüzlerce intikamcı hayaletin kafasını karıştırmak için hazırlamıştır. Filmin oyuncuları arasında Oscar’lı aktrist Helen Mirren’in varlığı filme ayrıca ilgi duymamıza sebep oluyor.

3.Hellraiser: Judgement


Vizyon Tarihi: 13 Şubat 2018 (ABD) – Türkiye Vizyon Tarihi Bilinmiyor
Yönetmen: Gary J. Tunnicliffe
Oyuncular: Paul T. Taylor, Damon Carney, Randy Wayne, Alexandra Harris,John Gulager, Mike Jay Regan, Diane Goldner, Heather Langenkamp

Hellraiser: Judgement filminin konusu: Pinhead, Hellraiser: Judgement ile geri dönüyor. Hellraiser serisinin bu yeni filminde şehre korku salan bir seri katilin peşine düşen dedektifler Sean ve David Carter, Dedektif Christine Egerton ile birlikte çalışmaya başlarlar. Dedektifler soruşturmayı derinleştirdikçe dünyamızdan olmayan bir tehditle karşı karşıya olduklarını anlayacaklardır. 





4.Annihilation – Yok Oluş


Vizyon Tarihi: 23 Şubat 2018 (ABD) – Türkiye Vizyon Tarihi Bilinmiyor
Yönetmen: Alex Garland
Oyuncular: Natalie Portman, Oscar Isaac, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh ve Gina Rodriguez



Annihilation – Yok Oluş filminin konusu: Area X bölgesi yaşanan anormal faaliyetlerden dolayı hükümet tarafından karantinaya alınmış ve yıllar boyunca kıtanın geri kalanından izole edilmiştir. Doğal olarak tabiat insana ait tüm izleri bu bölgeden silmiş durumdadır. İlk keşifler bozulmamış, cennet gibi bir doğanın süregeldiğini gösterse de takip eden keşif gezilerine katılanlar toplu intiharlarla, dost ateşleriyle ya da kanserden yaşamlarını yitirmeye başlarlar. Filmini izleyeceğimiz 12. keşif grubu ise kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bu tehlikeli bölgeye giriş yaparlar.



5.The Strangers: Prey at Night


Vizyon Tarihi: 9 Mart 2018
Yönetmen: Johannes Roberts
Oyuncular: Christina Hendricks, Bailee Madison, Martin Henderson, Lewis Pullman

The Strangers: Prey at Night filminin konusu: Akrabalarıyla birlikte bir kamp alanına gelen aile gördüklerinden dolayı şaşkınlığa uğrarlar. Geldikleri alanda bulunanlar sanki gizemli bir şekilde kaybolmuş gibidirler. Onları asıl bekleyen tehlike ise karanlıkta gizlenen üç maskeli psikopattır.

6.Unsane-Saplantı


Vizyon tarihi: 1 Haziran 2018
Yönetmen: Steven Soderbergh
Oyuncular: Juno Temple, Claire Foy, Jay Pharoah, Amy Irving ve Aimee Mullins

Unsane-Saplantı filminin konusu:Geçmişinden kurtulmak ve yeni bir hayata başlamak üzere yaşadığı şehirden taşınan genç bir kadın kendini beklenmedik bir şekilde akıl hastanesine kapatılmış bulur. Burada en büyük korkusuyla yüzleşmek zorunda kalan genç kadının korkuları gerçek mi yoksa yalnızca bir sanrı mıdır?

7.The Endless


Vizyon Tarihi: 23 Mart 2018 (ABD) Türkiye Vizyon Tarihi Belli Değil
Yönetmenler: Justin Benson ve Aaron Moorhead
Oyuncular: Justin Benson, Aaron Moorhead, Callie Hernandez, Emily Montague, Tate Ellington

The Endless filminin konusu: İki kardeş bir zamanlar yanlış olduğunu düşündükleri için kaçtıkları tarikata geri dönerler.

8.Truth or Dare


Vizyon Tarihi: 4 Mayıs 2018
Yönetmen: Jeff Wadlow
Oyuncular: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Nolan Gerard Funk, Hayden Szeto Sophia Taylor Ali

Truth or Dare filminin konusu: Dilimizde "Doğruluk mu Cesaret mi" diye bilinen oyunu temel alan korku filminde, bir grup arkadaş sonlarını düşünmeden oyuna katılırlar. Başlarda içinde bulundukları durumun ciddiyetini kavrayamayan arkadaşlar yaşadıkları tuhaf durumların üzerinde durmazlar. Ancak içlerinden birinin ölümüyle içinde oldukları oyunun ne kadar ölümcül olduğunu fark ederler.

9.A Quiet Place – Sessiz Bir Yer


Vizyon Tarihi: 13 Nisan 2018
Yönetmen: John Krasinski
Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe

A Quiet Place – Sessiz Bir Yer filminin konusu:Kırsalda yaşayan ve büyüme çağında olan çocukları da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmayan, işaret diliyle anlaşan bir aile aynı zamanda gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten de uzak durmaktadır. Ne yazık ki bu sakin ve tuhaf hayat günün birinde bozulacaktır. Aile de sessizliklerini bozmanın bedelini çok ağır ödeyecektir.

10.God Particle- Cloverfield Paradoksu


Vizyon Tarihi: 18 Mayıs 2018
Yönetmen: Julius Onah
Oyuncular: Elizabeth Debicki, Daniel Brühl, Gugu Mbatha-Raw, Chris O’Dowd, Ziyi Zhang, David Oyelowo

God Particle- Cloverfield Paradoksu filminin konusu:Uzayda yeni enerji kaynakları bulmak üzere çalışmalarını yürüten bir grup bilim insanı yanlışlıkla çok korkunç bir şeyi serbest bırakır. Serbest kalan şey, bilim insanlarının bulunduğu uzay istasyonunda yaşayan herkesin hayatını tehlikeye atacaktır. Ne yazık ki yaşananlar gelecekte yaşanacakların sadece habercisidir.

11.The Purge: The Island-Arınma Gecesi:Ada


Vizyon Tarihi: 20 Temmuz 2018
Yönetmen: Gerard McMurray
Oyuncular: Steve Harris, Patch Darragh, Mugga, Mo McRae, Joivan Wade, Luna Lauren Velez Y’lan Noel ve Lex Scott Davis

The Purge: The Island-Arınma Gecesi:Ada filminin konusu: Arınma Gecesi serisinin dördüncü filmi olan The Purge: The Island filminde yönetmen koltuğunda Gerard McMurray var. Bilindiği üzere cinayetin bir geceliğine suç sayılmadığı bir sistemi anlatan seride yine hayatta kalma mücadelesi veren kurbanları izleyeceğiz.

12.The Nun


Vizyon Tarihi: 13 Temmuz 2018
Yönetmen: Corin Hardy
Oyuncular: Demian Bichir, Taissa Farmiga, Charlotte Hope

The Nun filminin konusu: Burke adında bir rahip, bir rahibenin gizemli ölümünü araştırmak için Roma'ya gönderilir. Bilindiği üzere The Nun Conjuring 2’nin spinoff filmi.

13.The Meg

Vizyon Tarihi: 28 Ağustos 2018
Yönetmen: Jon Turteltaub
Oyuncular: Jason Statham, Ruby Rose, Bingbing Li, Rainn Wilson, Robert Taylor, Masi Oka, Cliff Curtis

The Meg filminin konusu:Su altı araştırmaları yapan bir derin deniz sualtısı, soyunun çoktan tükendiği düşünülen büyük bir yaratığın saldırısına uğrar. Hasar gören denizaltıda kapana kısılmış bir şekilde Pasifik Okyanusu'nun en derin noktasına batan denizaltının mürettebatı kurtarılmayı beklemektedir. Onları kurtarmak üzere yola çıkan Jonas Taylor'ı ise iki buçuk milyar yıl önce soyunun tükendiği zannedilen, 23 metrelik bir tehlike beklemektedir: Megalodon.

14.The Predator


Vizyon Tarihi: 3 Ağustos 2018
Yönetmen: Shane Black
Oyuncular: Boyd Holbrook, Olivia Munn, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Thomas Jane, Alfie Allen, Trevante Rhodes, Sterling K. Brown, Yvonne Strahovski

The Predator filminin konusu:Predator serisinin dördüncü halkası olan film 1987 tarihli bilimkurgu filminin devamı.

15.Halloween


Vizyon Tarihi: 19 Ekim 2018
Yönetmen: David Gordon Green
Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Haluk Bilginer

Halloween filminin konusu: Haluk Bilginer’in de rol aldığı kült korku serisinin 11. filminde Laurie Strode, dört yıl önce Cadılar Bayramı gecesinde yaptığı ölümcül çılgınlığından kurtulduğu Michael Myers ile yine karşılaşıyor.


16.The House that Jack Built


Vizyon Tarihi: 29 Kasım 2018 (ABD) Türkiye Vizyon Tarihi Belirsiz
Yönetmen: Lars Von Trier
Oyuncular: Riley Keough, Uma Thurman, Matt Dillon, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl

The House that Jack Built filminin konusu:Tartışmalı filmlerin önemli yönetmeni Lars Von Trier’in yönettiği House That Jack Built, bir seri katilin on yıl boyunca sürdürdüğü cinayetleri konu alıyor.


17.Suspiria


Vizyon Tarihi: Belirsiz
Yönetmen: Luca Guadagnino
Oyuncular: Tilda Swinton, Dakota Johnson, Chloe Grace Moretz, Mia Goth, Jessica Harper

Suspiria filminin konusu: Genç bir Amerikan balerin, prestijli bir Alman dans akademisinde eğitime başlar. Eğitimi sırasında okulun karanlık ve tehditkar sırlarını keşfeder. Film Dario Argento’nun 1977 tarihli kült korku filminin yeniden çevrimi.  

18.Anna and the Apocalypse


Vizyon Tarihi: Belirsiz
Yönetmen: John McPhail
Oyuncular: Ella Hunt, Malcolm Cumming, Sarah Swire, Christopher Leveaux, Mark Benton, Paul Kaye, Marli Siu, Ben Wiggins

Anna and the Apocalypse filminin konusu:Bir zombi saldırısı Noel tatilinin rehavetine kapılan Little Haven kasabasını tehdit eder. Anna ve arkadaşları bu kıyamette hayatta kalma mücadelesi vereceklerdir.   

19.Summer of '84


Vizyon Tarihi: Belirsiz
Yönetmenler: François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell     
Oyuncular: Rich Sommer, Tiera Skovbye, Graham Verchere, Judah Lewis, Caleb Emery, and Cory Gruter-Andrew

Summer of '84 filminin konusu: Polis memuru komşularının bir seri katil olduğundan şüphelenen bir grup genç onu gözetlemeye başlarlar. Ancak gerçeği keşfetmeye başlayınca işler tehlikeli bir hal almaya başlar.

20.Piercing


Vizyon Tarihi: Belirsiz
Yönetmen: Nicolas Pesce
Oyuncular: Mia Wasikowska, Christopher Abbott

Piercing filminin konusu: Karısı ve bebeğini öperek vedalaşan bir adam gittiği otelden eskort servisini arar. Masum bir fahişeyi öldürmeyi planlamaktadır.

21.Revenge


Vizyon tarihi: Belirsiz
Yönetmen: Coralie Fargeat
Oyuncular: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Jassens, Guillaume Bouchède, Vincent Colombe



Revenge filminin konusu: Zenginlerin geleneksel olarak düzenledikleri av partisinin zamanı gelmiştir. Üç zengin adam parti için içlerinden birinin çölde bulunan malikanesinde bir araya gelirler. Ev sahibi ve metresinden sonra eve gelen misafirlerle birlikte güzel başlayan  gece kabusa döner. 

Bu Yıl İzleyeceğimiz 21 Korku Filmi Bu Yıl İzleyeceğimiz 21 Korku Filmi Reviewed by sineMakale on Şubat 13, 2018 Rating: 5

20 yorum:

  1. Bir korku filmi sever olarak listeyi görünce gözüm döndü resmen :)
    Purge, Mom and Dad, Annihilation, Revenge... Off offf nefis filmler bizi bekliyor
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste güzel evet ama acaba korkuseverler kaçını sinemada izleyebilecek? Örneğin listedeki en iddialı filmlerden olam annihilation'un Türkiye'de vizyona girmeme ihtimali olduğunu duydum. Umarım yanlıştır.

      Sil
  2. Çok iyi bir derleme olmuş. Emeğinize sağlık. Korku filmlerini pek sevmem ama Yok Oluş'un kadrosu ilgimi çekti. Onu izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evet yokoluş oldukça iddialı bir film gibi

      Sil
  3. Korku filmlerinin müptelasıyım ben de. Maalesef, ülkemizde pek rağbet görmüyor dediğiniz gibi endüstrinin bir parçası sadece. Komedi tercih ediyoruz genel olarak. Ama bir korku filmi çok farklı bir şey benim için...
    Karanlık, sessizlik, gerilim... Hiçbir şey olmasa müzikleri bile çok etkileyici. Küçüklüğümden beri bu tarz filmleri izlerken çok mutlu olurum, başka hiçbir şey düşünemem. Terapi gibi bir nevi; beni rahatlatıyor. Listeyi görünce gözlerim parladı, hemen girdim baktım. Harika gözüküyor gerçekten. Özellikle winchester’ı çok merak ediyorum. Teşekkürler paylaşım için. Bu arada büyük blog takip etkinliğinden geliyorum. Blogunuzu da çok beğendim, takipteyim. Bize de bekleriz :)
    https://leogemin.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Blogunuzu keyifle takip edeceğime eminim.

      Sil
  4. Mom and dad çok merak ettim o hale gelmiş anne baba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o filn oldukça ilginç. Üstelik Nicholas Cage'i zombi olarak görmek daha ilginç...

      Sil
  5. Derleme, benim gibi bir korku filmi sever için harika görünüyor (her ne kadar çok zor izlesem de). Bu sayfayı yer imlerime ekliyorum. Teşekkürler :) @fp

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.