Cannes Film Festivali’nin İlk Sanal Gerçeklik Projesi



Alejandro G. Iñárritu ve Emmanuel Lubezki ortak yapımı CARNE y ARENA Cannes Film Festivali resmi seçkisi için seçilen ilk sanal gerçeklik (VR) projesi olma özelliği taşıyor.

Göçmenlerin ve mültecilerin insanlık dışı koşullarını ele alan altı buçuk dakikalık film Haziran ayında Milan’da yapılacak olan resmi açılışı öncesi galasını Cannes’da yapacak. Akademi ödülü sahibi Alejandro G. Iñárritu "Bu proje aklımda şekillenmeye başladığı andan itibaren geçen son dört yılda, birçok Meksikalı ve Orta Amerikalı mülteciyle görüşme ve röportaj yapma imkanım oldu. Hayat hikayeleri beni rahatsız etti, bu yüzden bazılarını projede işbirliği yapmaya davet ettim" dedi.


Iñárritu ve Lubezki ikilisinin birlikte çalıştıkları "Birdman" ve "The Revenant" filmleriyle oldukça olumlu eleştiriler almışlar ve aynı zamanda her iki filmle de Oscar heykelciğini kaldırmışlardı. Projenin yapımcıları ise Legendary Entertainment ve Fondazione Prada. CARNE y ARENA filmin tam sürümü ise Haziran'dan Aralık'a kadar Milan’da gösterilecek. 


Cannes Film Festivali’nin İlk Sanal Gerçeklik Projesi Cannes Film Festivali’nin İlk Sanal Gerçeklik Projesi Reviewed by sineMakale on Nisan 14, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.