Hafızalara Kazınan Beş Charlize Theron Performansı




Olağanüstü bir oyunculuk kariyeri seyri izleyen Charlize Theron, tek tip roller oynamak yerine, hep karmaşık karakterleri oynamayı tercih ediyor. 

Karakterleri öylesine işliyor ki şaşırtıcı sonuçlar çıkabiliyor. şaşırtıcı katmanları bulmak için her zaman daha derine iner. Theron şaşırtıcı roller üstlenmeye devam ediyor ve aldığı karakterlerin hakkını veriyor. 

Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve The Fate of the Furious – Hızlı ve Öfkeli 8 filmindeki rolüyle Theron’u bir kez daha hatırlayalım istedik ve - bize göre - hafızalara kazınan beş filmini sizler için listeledik. Elbette sizler farklı listeler yapabilirsiniz.   

1) Young Adult

2011 tarihli filmin yönetmeni Jason Reitman. Theron, eski sevgilisiyle ilişkisine yeniden başlamak üzere memleketine geri dönen gençlik romanları yazarı Mavis'i canlandırıyor.  Filmde, Theron’u, alkolizminden, alaycığa kadar Mavis'in bütün çirkin yönlerini yaşarken görebiliyoruz. Tam Mavis'den tamamen nefret edecekken, Theron sizi yanında tutmayı başarıyor. Theron'un performansı büyüleyici.

2) Mad Max: Fury Road

1980’lerin efsane Mad Max serisinin yeniden hayat bulduğu Mad Max: Fury Road bir kere serinin harika yönetmeni George Miller'ın yarattığı inanılmaz atmosferle bizi büyülerken öte taraftan Theron ise unutulmaz bir karakter yaratıyor. Bazıları Mad Max'in kendi filminde bir yardımcı yıldıza dönüştüğünü bile iddia ediyorlar. Theron oynadığı karakterde insanlığı ve dürüstlüğü buluyor ve Furiosa'yı bir savaşçıdan gerçek bir kadına dönüştürüyor.

3) Monster - Cani

İşte bizim favorimiz. Zaten Theron’a da en iyi kadın oyuncu Oscar’ını da kazandırdı. O güzel kadını o hale getiren makyözleri Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın diyesi geliyor insanın. Theron, bilinen ilk kadın seri katil Aileen Wuornos’un hayat hikayesini canlandırdığı filmin aynı zamanda yapımcılığını da üstlenmiştir. Seeron'un karakteri için anlayış istiyor ancak asla sempati istemiyor. Theron bir yandan Wournos’u hümanize ederken aynı zamanda onun eylemlerinden sorumlu tutuyor. Theron, herhangi bir aktris için oldukça zor olan bu büyüleyici canlandırmanın ancak altından başarıyla kalmayı bilmiş.

4) North Country – Tek Başına

Bir başka gerçek hayat uyarlaması olan North Country – Tek Başına filminde Theron filmde cinsel tacize ilk savaşı açan madenci Josey Aimes rolüyle karşımıza çıkıyor. Aşağılayıcı iş arkadaşlarına ve bu düzenin savunucularına karşı mücadele eden Aimes, Theron'ın filmografisinde farklı bir savaşçı türüdür ve tartışmasız en etkileyicilerinden biridir.

5) Hancock

Theron filmde esasen iki karakter oynuyor. Kim olduğunu gizlemeye çalışan ve sakin bir hayat yaşayan biri ve Hancock'un kaderi ile sonsuza dek birbirine bağlanmış süper güç sahibi varlık.



Hafızalara Kazınan Beş Charlize Theron Performansı Hafızalara Kazınan Beş Charlize Theron Performansı Reviewed by sineMakale on Nisan 12, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.