Üç Vakte Kadar İzleyeceğimiz Filmler



Aykut Alasonyalılar - 28 Nisan 2017

Bugün blogumuzun konuk bir yazarı var. Üniversite yıllarından tanıdığım ve sinemaya yakın ilgi duyduğunu bildiğim bir dostumdan 2017 yılında önümüzdeki birkaç ayda izleyeceğimiz kayda değer filmlere göz atmasını istemiştim. O da sağ olsun bu ricamı kırmadı yakın gelecekte beyazperdede izleyeceğimiz belli başlı filmlere ilişkin görüşlerini bizimle paylaştı. İşte o filmler:


THE CIRCLE


Daha önce  “Kral İçin Hologram” adlı eseri aynı isimle filme çevrilmiş olan yazar Dave Eggers’in bir başka kitabı daha beyazperdede. İlginçtir ki bu yapımda da bir önceki filmde olduğu gibi Tom Hanks başrolde oynuyor. Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını James  Ponsoldt’un üstlendiği filmde Tom Hanks’e Emma Watson, Bill Paxton, Karen Gillan ve Star Wars:The Force Awekens filminden tanıdığımız  John Boyega eşlik ediyor.


Bu hafta vizyona giren The Circle filminin konusuna da sürpriz bozan (spoiler) içermeyecek şekilde kısaca bir göz atalım dilerseniz. Mae Holland (Emma Watson), dünyada internet denildiğinde akla gelen en güçlü şirketlerden biri olan Circle’da işe başlar. Mae hayatının fırsatını ve düşlerindeki işi bulduğunu düşünse de, bir süre sonra kendisinin, dostlarının, yakınlarının ve hatta insanlığın kaderini etkileyecek bir gerçekle karşı karşıya olduğunu anlar. Bir kadının hırsı ve idealizmiyle başlayan macera bir anda bizi gerilimin içine sürükler. Şirketin dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insanın özel hayatı ile ilgili ne kadar çok şey bildiğini, kişisel özgürlükleri nasıl hoyratça ihlal ettiğini öğrendikçe Mae’nin düşünceleri değişmeye başlar. Film, bir bakıma Aldous Huxley’nin “Cesur Yeni Dünya” ve George Orwell’in gerek yazıldığı dönemde gerekse büyük bir önseziyle bugün devletlerin totaliter yapılarını ele alan ikonik romanı “1984” ü andırmakta.


GUARDIANS OF THE GALAXY 2


İlk film başarısından sonra yine yönetmen Peter Gunn’ın eline teslim edilen serinin ikinci filminin oyuncu kadrosunda Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista’nın yanı sıra Vin Diesel ve Bradley Cooper da sesleriyle yer alıyor. Film, Marvel’in sinematik evreninin 15. filmi olma özelliğini de taşıyor. Bu filmde kadim düşmanlar yeni dostlara dönüşürken bir yandan da artık Star Lord olan Peter Quill’in gizemli geçmişi yavaş yavaş ortaya dökülüyor. Quill’in babası rolünde eski kurtlardan Kurt Russell rol alırken bizi bir sürpriz daha bekliyor. Guardians of the Galaxy takımının esas oğlanlarında ve Marvel Sinematik Evreni’ne Yondu vasıtası ile katılan Stakar Ogord rolünü Sylvester Stallone üstlenmiş. Stüdyo birkaç gün önce yaptığı açıklama ile Stallone’nin Marvel evreninde kalıcı olmasını istediklerini dile getirdi. Bu filmi de bu haftadan (28 Nisan 2017) itibaren sinemalarda izleyebiliriz.


KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD –KRAL ARTHUR: KILIÇ 
EFSANESİ

İşte bu senenin en ağır toplarından biri. Kral Arthur: Kılıç Efsanesi. Kim bilir kaç defa bu hikâyeyi seyrettik. Yönetmenliğini kariyerinin düşüşte olduğu iddiaları ortalıkta dolanan Guy Ritchie’nin yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Annabelle Wallis, Djimoun Hounsou olunca bir sinemaseverin ilgisini çekmemesi şüphesiz imkansız. Bu kadroya ek olarak Karayip Korsanları’nın güzeller güzeli denizkızı Astrid Berges-FrisbeyGame Of Thrones’un Lord Baelish’i Aidan Gillen da yer alıyor. Hatta bir kabile reisi olarak ağır makyaj altına girmiş David Beckham’ı görmeniz mümkün.


Film, artık neredeyse dünyada herkesin üzerinde birkaç cümle söyleyebileceği camelot efsanesini yeniden ele alıyor. Arthur, şehrin arka sokaklarında ve doğuştan gelen haklarını yitirmiş biri olarak zorlu bir hayat sürerken Excalibur’u taştan çekmesiyle istese de istemese de gerçek mirasını kabul etmek zorunda kalıyor. Epik bir film bir yapmak isteyen yönetmen Guy Ritchie ve filmin yapımcılar altı seriyi bulması hedeflenen destansı bir yapım planlıyorlar. Filmi 12 Mayıs’tan itibaren beyazperdede izleyebilirsiniz

THE WALL


Dram ve gerilim öğeleri de taşıyan bir savaş filmi olan The Wall, Irak’ta iki Amerikan askerinin bir keskin nişancı tarafından hedef alınmasını anlatıyor. İki Amerikan askeri ve keskin nişancı arasında, dolayısıyla yaşamla ölüm arasında,  sadece yıkılmaya yüz tutmuş bir duvar bulunmaktadır. Yine sıradan bir “kahraman Amerikalılar” filmi görmeye hazırlıklı olmamız fikrini cebimize koymakla birlikte, filmin yönetmen koltuğunda Bourne filmlerinin yapımcısı olan Doug Liman olunca normalde oldukça riskli olan dar mekanda az kişiyle ustaca kotarılmış (filmde sadece dört oyuncu rol alıyor) bir gerilim filmi izleyeceğimiz ihtimali de bir hayli yüksek.
Filmin oyuncu kadrosunda Kick-Ass serisi ile tanıdığımız daha sonra da Kaptan Amerika Kış Askeri ve Transformers Ultron Çağı’nda Quicksilver rolünde izlediğimiz Aaron Taylor-Johnson’un yanı sıra, John Cena, Spencer Thomas ve Laith Nakli yer alıyor. Filmin Mayıs ayında vizyona girmesi planlanıyor.


ALIEN COVENANT


İlki 1979 yılında çevrilen ve bu tarihten sonra kendi serisinin yanı sıra Predator serisiyle de ustaca birleştirilen AlienYaratık filmlerinin sonuncusu Alien Covenant, ilk filmin de yönetmeni olan Ridley Scott’a emanet edildi. Filmi seyreden eleştirmenler de Ridley Scott’un filmin hakkını verdiğini konusunda hemfikirler. Ridley Scott ise bu filmin ilk filmin yakınlarında dolaşacağını ve yeni bir uzaylı üçlemesinin bir halkası olacağını dile getirdi. Ama bunu söylerken 2012’deki Prometheus bu serinin halkalarından biri mi yoksa değil mi işte buna ilişkin herhangi bir ipucu vermedi.
Ridley Scott 1992’deki David Fincher’ın yönettiği üçüncü filmi ve serinin sonraki filmleri hakkında görüş bildirmekten uzun süre kaçınsa da yıllar sonra kesinlikle beğenmediğini itiraf etmişti. Anladığımız kadarı ile sazı tekrar eline almaya karar verdi.


Film, insanları yaratan tanrıların evi olduğu düşünülen ve cennet olarak da adlandırılan Prometheus’da seyrettiğimiz gezegene de yer veriyor. Hatta güzeller güzeli Charlize Theron’u bir press gibi ezen uzay gemisi de hala orada.


Filmin başrollerinde Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride yer alıyor. Michael Fassbender’i bu kez android David değil de başka bir android olan Walter rolünde izleyeceğiz.


Önceleri Alien: Paradise Lost olarak düşünülen filmin ismi daha sonra bazı karışıklıkların önüne geçmek için Alien: Covenant olarak kalmış. Covenant’ı Türkçe’ye sözleşme ya da anlaşma olarak çevirmek mümkün. Burada bahsedilen sözleşme, kutsal kitaplardaki ayetlerde, Tanrı ile İsrailoğulları arasındaki, Tanrı’nın Dünya’yı Nuh Tufanı’nda yaptığı gibi bir daha asla temizlememesi üzerine yapılan ifade ediyormuş. Bu sözleşmeye göre, İsrailoğulları Tanrı’nın buyruklarını eksiksiz yerine getirecek buna karşılık ise Tanrı da onları adil bir şekilde yargılayacaktır.
Filmin baş kadın oyuncusu olarak ilk olarak Rebecca Ferguson düşünüldüyse de daha sonra rol Katherine Waterston da kaldı. Böylece Katherine Waterston ve Michael Fassbender “Steve Jobs” tan sonra ikinci kez bir filmde bir araya gelmiş oldular. Film 12 Mayıs’ta vizyona giriyor.


PIRATES OF THE CARIBBEAN DEAD MEN TELL NO TALES - KARAYİP KORSANLARI SALAZAR’IN İNTİKAMI


Anlaşılan şu ki,  önümüzde pek çok serinin devam filmlerini seyredeceğimiz bir yaz olacak. Karayip Korsanları da bu filmlerden bir tanesi. Bizim sektördekiler yine orjinal ismine rahmet okutacak şekilde bir isim seçmişler.


Öte yandan bu filmin adı çok daha başka olabilirdi. Çünkü başlangıçta başrol oyuncusu olarak Christoph Waltz’ın adı yazılmıştı ve rol onda kalsaydı Yüzbaşı Marka olarak filmde yer alacaktı. Ancak, iş sözleşmeleri nedeniyle Christoph Waltz rolü alamayınca rol Javier Bardem’e verildi. İspanyol köklerine eşlik etmesi için Kaptan’ın ismi Marka yerine Salazar olarak değiştirildi.


Filmin başrolleri serinin tüm filmlerinde yer almış Johnny Depp, Geoffrey Rush ve Martin Kleba dışında, özlediğimiz simalar arasında yer alan Keira Knightley ve Orlando Bloom ile Kaya Scodelario, David Venham,  Javier Bardem yer alıyor. Paul McCartney de konuk oyuncular arasında.
Filmin yönetmen koltuğunda ise Norveçli iki isimde karar kılınmış ve Joachim Rønning ile Espen Sandberg’e emanet edilmiş. Film 26 Ağustos’ta vizyona girecek.



Filmleri izledikten sonra blogumuz üzerinden görüşlerinizi paylaşmanız bizi mutlu eder… Şimdiden herkese iyi seyirler.
Üç Vakte Kadar İzleyeceğimiz Filmler Üç Vakte Kadar İzleyeceğimiz Filmler Reviewed by sineMakale on Nisan 28, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.