Annabelle: Kötülüğün Doğuşu Korkutmak İçin Gün Sayıyor


Conjuring'ın spin-off’u olan ve Annabelle'in devamı Annabelle: Kötülüğün Doğuşu filminden ürkütücü bir fragman yayınlandı.

Conjuring, 2013'te vizyona girdiğinde zengin karakterleri, büyüleyici mitolojisi, etkileyici görüntü yönetmenliği ile fırtına gibi esmişti. Ertesi yıl vizyona giren Annabelle ise önceki filmin kalitesini yakalayamamış buna karşılık iyi bir gişe başarısı sağlamıştı. Bunda şeytani bebeğin kökenleriyle ilgili çelişkilerin de etkili olduğu söylenebilir. 

18 Ağustos 2017’de vizyona girecek olan Annabelle: Kötülüğün Doğuşu ise isminden de anlaşılacağı üzere ilk Annabelle filminin öncesini anlatıyor. Oyuncak bebek yapan bir adam, eşi ve kızıyla mutlu bir hayat sürerken, kızlarının ölmesiyle büyük bir dram yaşarlar. Bu olayın üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra evlerine yaşadıkları yetimhane kapanan bir grup kız ve görevli rahibe konuk olarak gelirler. Ancak kızlar oyuncakçının yaptığı şeytani oyuncak bebek Annabelle'nin hedefi olur. 

İlk filmde var olan geçmişe ilişkin çelişkileri açıklığa kavuşturma iddiasında olan ikinci filmi eski nesil psikolojik korku tekniklerine daha yakın olan David F. Sandberg yönetiyor. Sandberg filmin "The Conjuring", "Annabelle" ve "The Nun"un  içinde bulunduğu bir zaman çizelgesinde olmasına rağmen aynı zamanda bağımsız bir film de olduğunu vurguluyor. 

Senaryo ise ilk filmin de senaryo yazarı olan Gary Dauberman’a ait. Gary Dauberman senaryoda Janice'i tehditkar bebeğe daha yakın ve daha tehlikeli bir şekilde temas ettirirken bir yandan da beklenmedik kaderinden kaçmaya çalışmasının yersiz olduğunu göstermeye çalışmak istiyor.

Yönetmen Sandberg, Annabelle'in merkezindeki şiddet olaylarına dönerek serinin kronolojisini etkin bir şekilde yeniden kurmayı amaçladığını ifade etmiş.

Filmin başlıca rollerini Spectre’den tanıdığımız Stephanie Sigman,  aksiyon bilim kurgu filmi 5. Dalga’dan Talitha Bateman, Ouıja’dan Lulu Wilson, Yüzüklerin Efendisi’nden Miranda Otto paylaşıyor.


Annabelle:Creation’dan ikinci fragmanı aşağıda paylaşıyoruz. Ama onun öncesinde eğer korku filmlerini izlemekten hoşlanıyorsanız aşağıda beğenebileceğinizi düşündüğümüz birkaç yazı daha var.  

İyi seyirler…


Annabelle: Kötülüğün Doğuşu Korkutmak İçin Gün Sayıyor Annabelle: Kötülüğün Doğuşu Korkutmak İçin Gün Sayıyor Reviewed by sineMakale on Haziran 20, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.