Maverick ve Iceman Yeniden Havalanıyor...



Yaklaşık on yıldır Hollywood sularında yüzen Top Gun 2 fikri nihayet ete kemiğe büründü. 1986 tarihli ilk filmin yönetmeni Tony Scott'un 2012 yılında intihar ederek trajik bir şekilde ölümü sonrasında bir süre askıya alınan ikinci film için yapımcılar Jerry Bruckheimer ve David Ellison’un nihayet düğmeye bastılar.

Tron ve Oblivion filmlerinin de yönetmenliğini yapan Joseph Kosinski’nin yöneteceği Top Gun 2 için Paramount ve yapımcı Jerry Bruckheimer, Jungle Book filminden tanıdığımız Justin Marks'ı senaryoyu yeniden yazmak üzere işe almış.

Filmin esas oğlanı Tom Cruise’un 2013 tarihli Oblivion filminde de Joseph Kosinski ile birlikte çalışmış olmasının yönetmen seçimi anlamında mantıklı bir tercih olduğu söyleniyor.

Cruise da Avustralya’da katıldığı bir sabah programda devam filminin çekileceğini teyit etti.

Variety dergisi Cruise’un, Görevimiz Tehlike 6'nın çekimlerinin hemen ardından Top Gun 2’nin çekimlerine başlayacağını söylüyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıl "büyük olasılıkla" çekimler başlayacak.

Geçen yıllar boyunca Top Gun 2’nin konusu hakkında da çeşitli söylentiler yazıldı, çizildi. Genel olarak söylentiler ise Pete "Maverick" Mitchell (Cruise) eski pilot ve uçuş eğitmeni izlemeye devam edeceği yönünde. Top Gun’ın karanlık karakteri Iceman’ı canlandıran Val Kilmer’ın ikinci filmde olup olmayacağı merak konusu iken, Kilmer sosyal medya hesabında güneş gözlükleri ve Iceman tişörtüyle arzı endam etti ve “ben hazırım Tom” yazdı.

Tüm dünyada 350 milyon Dolar’ı bulan bir gişe rakamı yakalayan film, bir anlamıyla Tom Cruise’un da yıldızını da iyice parlatmıştı. Top Gun, vizyona girdiği yıllarda benim gibi ilk gençlik yıllarını yaşayanlar için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu anlamı yoğunlaştıran en önemli etkenlerden biri de şüphesiz filmin dinamik yapısına alabildiğine katkı veren müzikleri.


Dilerseniz yazıyı o şarkılardan biriyle kapatalım. Danger Zone. İyi dinlemeler...

Maverick ve Iceman Yeniden Havalanıyor... Maverick ve Iceman Yeniden Havalanıyor... Reviewed by sineMakale on Haziran 02, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.