Tarantino Seviyorsanız Bu Filmleri de Seveceksiniz


Quentin Tarantino şüphesiz modern zamanların en ikonik ve etkili yönetmenlerden biri. Öyle ki, sinema dünyasına Tarantinoesk olarak adlandırılan bir stil getirdi. Kan, şiddet, popüler kültür referansları ve olağanüstü müzikleri barındıran bu stil bir yandan da modern zamanlar eleştirisini de içinde barındırıyor.

Ne yazık ki Tarantino bu yazı klavyeye alındığı sırada, 23 yıllık kariyeri boyunca sadece dokuz tane uzun metrajlı film çekmişti. Dolayısıyla inanılmaz çalışmalarıyla büyük bir izleyiciyi yaratan Tarantino’nun aç hayranlarını bu rakam tatmin etmiyor.

Bu nedenle Tarantinoesk filmlerden oluşan çeşitli listeler hazırlanıyor. O listelerden birini aşağıda paylaşıyoruz.

Freeway
Yönetmen: Matthew Bright
Yapım Yılı: 1996

Freeway, bir modern Kırmızı Başlıklı Kız hikayesi. Annesi tutuklandıktan sonra, Vanessa (Reese Witherspoon) büyükannesini bulmak için sosyal hizmet uzmanından kaçar. Vanessa bir süre sonra kaçmasına yardımcı olan okul danışmanı Bob Wolverton’un (Kiefer Sutherland) aslında göründüğü gibi biri olmadığını ve haberlerde gördüğü bir seri katil olduğunu anlar. Hayatı için endişelenen Vanessa Bob’u vurur ve kaçmayı başarır.

"Freeway", günümüz reality şovlarında izlediğimiz mutsuz konukların en rahatsız edici ve iğrenç deneyimlerine dayanan bir hikaye diyebiliriz. Daha önce de kötü karakterlerde izlediğimiz Kiefer Sutherland bu filmde iğrençlik sınırını aşıyor.

Ne yazık ki toplumda seri katiller, sapkın tipler hakkında filmler, kitaplar, TV şovları için büyük bir iştah var. Bu film kesinlikle bu ihtiyacı karşılıyor dersek yalan olmaz.

Red State
Yönetmen: Kevin Smith
Yapım Yılı: 2011

Tarantino'yu Red State'de Kevin Smith'le kesinlikle iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Üç liseli erkek Travis (Michael Angarano), Jarod (Kyle Gallner) ve Billy-Ray (Nicholas Braun) cinsel bir deneyim arzusu ile yanıp tutuşurken, her üçünü de tatmin etmeye istekli yaşlı bir kadın bulduklarında şanslarına inanamazlar.

Ne yazık ki bu genç kardeşlerimiz, tatlı rüyalarından onları bir kilisede rehin alıp günahları için öldürmeyi planlayan kötücül karizmatik vaiz Pastor Abin Cooper’ın (Michael Parks) ağına düştüklerinde uyanırlar.

Thursday
Yönetmen:Skip Woods
Yapım Yılı: 1998

Thursday, Tarantino'nun kara komedi unsurlarını taşıyan, bir anlamda Pulp Fictionvari bir film diyebiliriz.

Eski bir uyuşturucu satıcısı olan Casey Wells (Thomas Jane), evlenmiş ve mutlu bir evliliği vardır. Ancak yaşamının bu sakin döngüsü, eski iş ortağı Nick'in (Aaron Eckhart) beklenmedik bir şekilde elinde eroin dolu bavullarla çıkıp gelmesiyle bozulur.

Her ne kadar Casey uyuşturucudan kurtulsa da hepsi de kendisini öldürmek için uğraşan geçmişten gelen “dostlarla” boğuşmaya başlıyor ve kurmak için büyük çaba harcadığı hayatını mahvediyor.

Film, herhangi bir Tarantino hayranının görmekten mutluluk duyacağı cinsten şiddet öğeleri içeren tam bir felaketler silsilesi.

Things to Do in Denver When You’re Dead
Yönetmen: Gary Fleder
Yapım Yılı: 1995

Yönetmen Gary Fleder ve senarist Scott Rosenberg, bu acımasız, ilginç ve yaratıcı gerilim filminin seyir zevkini arttırmak için oyuncu kadrosunu benzer filmlerden fazlasıyla aşina olduğumuz Andy Garcia, Christopher Lloyd, Steve Buscemi ve Christopher Walken gibi isimlerden kurmuşlar.

Güçlü bir mafya patronu (Walken), eski gangster Aziz Jimmy'ye (Garcia) reddedemeyeceği son bir iş teklif eder. Ancak iş sırasında birisi ölünce bu kez Jimmy ve ortakları hedef haline gelir.

The Boondock Saints
Yönetmen:Troy Duffy
Yapım Yılı: 1999

Boondock Saints, Tarantinoesk olarak nitelendirebileceğimiz bir başka film. Suç / gerilim tarzındaki filmi ilk önce Miramax çekecekmiş. Ancak, Miramax anlaşmadan çekilince Duffy de daha küçük bir bütçeye sahip küçük bir prodüksiyon şirketine vermiş filmi.

Connor (Sean Patrick Flanery) ve Murphy McManus (Norman Reedus) adlı iki İrlandalı kardeş kendilerini savunmak için iki mafya üyesini öldürür. Paul Smecker (Willem Dafoe) liderliğindeki FBI kısa zamanda kardeşleri yakalar ama cinayeti kendilerini savunmak için öldürdükleri anlaşılınca serbest bırakılırlar. Kardeşler Tanrı’dan bir görev aldıklarını düşünerek topluma zarar verdiklerini düşündükleri “yasalar çerçevesinde”  temizlerler.    

Film Tarantino'yu sadece kanlı dövüşleriyle değil aynı zamanda tuhaf ve sanatsal tarzıyla da taklit ediyor.



The Bad Batch
Yönetmen:Ana Lily Amirpour
Yapım Yılı: 2016

Bir kadın tarafından yönetilen birkaç Tarantinoesk filmden biri olan Bad Batch, insanları ekrandan uzaklaştıracak kadar kanlı yamyam görüntüler içeriyor.  Film bir nevi Tarantino'nun şiddetine övgü niteliği de taşıyor.

Distopik bir dünyada geçen filmde genç bir kadın olan Arlen (Suki Waterhouse) yaşadığı topluluktan dışlanır ve topluluğun yaşam alanının dışına sürgün edilir. Bırakıldığı bölgede tek kural hayatta kalmaktır.

Kısa zaman içerisinde bölgenin yamyam sakinleri için bir yemeğe dönüşen Arlen, filmi eksik uzuvlarla tamamlar. Arlen’in nihai amacı ise insanların halüsinojenik maddeler alarak mutlu mesut yaşadıkları ve Keanu Reeves tarafından yönetilen konfor bölgesine ulaşmaktır. Ama oraya ulaştığında her şey ters gitmeye başlar.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Yönetmen: Guy Ritchie
Yapım Yılı: 1998

Guy Ritchie'nin Lock, Stock and Two Smoking Barrels filmi Tarantino'nun Pulp Fiction ve Reservoir Dogs ile benzer bir suç filmi.

Eddy (Nick Moran), arkadaşlarıyla birlikte suç lideri Hatchet Harry (P.H. Moriarty) ile poker oynayarak para kazanmak gibi tehlikeli bir yol seçer. Ancak Harry hileyle Eddy ve arkadaşlarını yarım milyon sterlin borçlandırır.

Borcu ödemek için tek çare olan kendileri de hırsız olan komşularından para çalmak olduğuna kanaat getiren kafadarlarımız olaya karışan suç çetelerinin sayısı arttıkça kendilerini bir açmazda bulurlar. 
Tarantino Seviyorsanız Bu Filmleri de Seveceksiniz Tarantino Seviyorsanız Bu Filmleri de Seveceksiniz Reviewed by sineMakale on Haziran 19, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.