Steven Spielberg'in Yeni Filmi Ready Player One'dan İlk Fragman Yayınlandı



Steven Spielberg'in bilim kurgu, gerilim filmi Ready Player One'ın ilk fragmanı yayınlandı.

Spielberg, 2016 tarihli Roald Dahl uyarlaması The BFG'den bu yana ilk filmi olan Ready Player One’un ilk fragmanını geçtiğimiz günlerde San Diego'daki Comic Con’da bir etkinlik kapsamında izleyici ile buluşturdu.

Ready Player One, Ernest Cline'in Türkçe’ye de “Başlat” ismiyle çevrilen çok satan romanından yine Ernest Cline ve Zak Penn tarafından beyazperdeye uyarlanmış. Kitap aslında çoksatar olmadan çok önce film için gerekli anlaşmalar yapılmış.

Hikaye 2040’lı yıllarda distopik bir dünyada geçer. Oasis adı verilen ve bahsettiğimiz o distopik dünyada insanlığın son sığınağı olarak nitelenen Oasis adı verilen sanal dünyanın yaratıcısı James Halliday ölür ama arkasında devasa bir servet bırakır. Varisi olmayan Halliday, bıraktığı videoyla mirasını yine Oasis içerisine bıraktığı ipuçlarını çözen kişiye bırakacağını açıklar ve yarışma başlar.Filmin fragmanı da kayıp milyonlar olarak da bilinen bir kuşağın temsilcisi olan Wade Watts (Tye Sheridan) ile başlar. O ve Oasis adı verilen sanal dünyada yaşayanlar için her şey mümkündür.

Filmde James Halliday rolünü Spielberg’in bir önceki filmi olan The BFG’de de yer alan Mark Rylance, Terrence Malick’in Hayat ağacı filminden tanıdığımız Tye Sheridan ise mirasın peşindeki oyuncu Wade Watts’ı canlandırıyor. Filmin müzikleri ise Forrest Gump, Back to the Future gibi filmlerden tanıdığımız Hollywood’un efsane bestecilerinden Alan Silverstri tarafından bestelenmiş.

Film, artık yaşadığımız dünyanın bir parçası haline gelen sanal gerçekliğin ve distopik dünya geleceğine ilişkin ciddi öngörülerin olduğu bir dönemde aslında bilim kurgudan öte bir gerçeklik taşıyor. Yönetmen de Spielberg olunca dolayısıyla Ready Player One’ın başarısı kuşkuya yer bırakmayacak gibi.

Filmin, aralarında İngiltere, ABD ve Avustralya'nın olduğu ülkelerde 30 Mart 2018'de vizyona gireceği açıklandı. Bu tarih şimdilik Türkiye’yi kapsamıyor.

İşte Ready Player One’dan yayınlanan ilk fragman… İyi seyirler…


Steven Spielberg'in Yeni Filmi Ready Player One'dan İlk Fragman Yayınlandı Steven Spielberg'in Yeni Filmi Ready Player One'dan İlk Fragman Yayınlandı Reviewed by sineMakale on Temmuz 27, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.