Doğu Ekspresi'nde Yıldızlar Geçidi


Ünlü İngiliz polisiye yazarı Agatha Christie'nin 1934 tarihli romanı Murder on the Orient Express - Doğu Ekspresi'nde Cinayet adlı eserinden aynı isimle beyazperdeye uyarlanan filmden ilk fragman yayınlandı.

Polisiye edebiyatın şimdiye kadar geliştirilen en ustaca hikâyelerinden biri olarak gösterilen kitapta yazarın yarattığı ünlü dedektif Hercule Poirot bu kez İstanbul-Paris arasında seferler yapan ünlü Şark Ekspresi’nde işlenen bir cinayeti çözmeye çalışıyor. Bununla birlikte Belçikalı dedektifin işi hiç de kolay değildir çünkü trende potansiyel olarak katil olabilecek bir dizi yolcu da vardır.

Filmin yönetmen koltuğunda gerek oyuncu gerekse yönetmen kimliği ile oldukça başarılı işler çıkaran Kenneth Branagh oturuyor. Son olarak Dunkirk’de oyuncu kimliği ile izlediğimiz Branagh, 1989 tarihli V. Henry filmiyle en iyi yönetmen dalında Oscar’a aday gösterilmişti. Bunun dışında dört Oscar adaylığı daha bulunan Kenneth Branagh ne yazık ki henüz mutlu sona ulaşabilmiş değil. Kenneth Branagh bu filmde de bir yandan yönetmenlik yaparken öte taraftan aslan payı rolü kendine ayırmış. Hercule Poirot’u canlandıracak olan ismin dışında diğer oyunculara baktığımızda da gözlerimizin kamaşmasına engel olamıyoruz gerçekten. Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe yıldızlar geçidindeki isimlerden sadece birkaçı.

Johnny Depp-Murder on the Orient Express

Branagh'ın görüntü yönetmeni tercihi de filmin karanlık ve klostrofobik atmosferini en iyi yaratabilecek isimlerden biri olan ve Lock, Thor gibi başarılı işlerin arkasındaki isim Haris Zambarloukos’tan yana olmuş.

Doğu Ekspresi'nde Cinayet, en son 2001'de televizyona uyarlanmıştı. Bununla birlikte, kitabın şimdiye kadar yapılan en ünlü uyarlaması Sidney Lumet'in yönettiği, Albert Finney'in Poirot rolünü üstlendiği ve Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Richard Widmark, Sean Connery, John Gielgud, Vanessa Redgrave, Michael York, Jacqueline Bisset, Anthony Perkins gibi isimlerin rol aldığı 1974 tarihli filmdi. Göreceğiniz üzere Ingrid Bergman’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandıran film tıpkı 2017 tarihli film gibi tam bir yıldızlar kadrosu.


Aşağıda yayınlanan ilk fragmanını izleyebileceğiniz Murder on the Orient Express - Doğu Ekspresi'nde Cinayet 10 Kasım 2017’de izleyici ile buluşacak. 


Doğu Ekspresi'nde Yıldızlar Geçidi Doğu Ekspresi'nde Yıldızlar Geçidi Reviewed by sineMakale on Eylül 21, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. Kadro ve güzel bir romanın uyarlaması olması insanın merakını cezbediyor. Umarım hayal kırıklığı olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Bazen öyle heyecan verici projeler hayal kırıklığı ile sonuçlanıyor ki. İnsan şüphe etmeden duramıyor

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.