Joaquin Phoenix'ten Şiddet Dozu Yüksek Bir Film:You Were Never Really Here



Cannes Film Festivali’nde 2017 yılında fırtına gibi esen ve başrol oyuncusu Joaquin Phoenix’e en iyi erkek oyuncu, Lynne Ramsay’a ise en iyi senaryo ödüllerini kazandıran “You Were Never Really Here” filminin fragmanı yayınlandı.

“We Need to Talk About Kevin” dan bu yana sessizliğini koruyan Lynne Ramsay, birçok eleştirmen tarafından bir başyapıt olarak kabul edilen karanlık suç gerilimi “You Were Never Really Here” ile beyazperdeye görkemli bir dönüş yapıyor.

You Were Never Really Here - Joaquin Phoenix

Senaryosu da Jonathan Ames’in kitabından Lynne Ramsay tarafından yazılan filmin başlıca rollerinde ise Joaquin Phoenix’in yanı sıra Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola gibi isimler var.
Bir savaş gazisi olan Joe (Joaquin Phoenix) yaşadığı bölgede seks ticaretine karşı savaş başlatan bir anti-kahramandır. Bu savaşı sırasında genç bir kızı fuhuş batağından kurtarmak üzere bir iş teklifi alır. Profesyonel ilişkileri dışında hayatında sadece unutkanlığın derin batağına saplanmış annesi olan Joe, kızının kurtarılmasını isteyen senatörden aldığı “ona (kaçıranlara) zarar vermeni istiyorum” talimatının ardından harekete geçiyor.

Lynne Ramsay - Joaquin Phoenix

Cannes Film Festivali’nde basına “You Were Never Really Here” filminin deneysel yapısı ve vahşi içeriğine ilişkin konuşan filmin yönetmeni Lynne Ramsay, nadiren uzun metrajlı filmler izlediğini, sevdiği filmcilerin ise insan ve insan doğası ile ilgilendiklerini söyleyerek, travmanın da insan doğasının bir parçası olduğunu dile getirmiş.  Filmde Joe’nun seçtiği silaha (bir çekiç) ilişkin de görüşlerini açıklayan Ramsay “filmlerde çok fazla ateşli silah görüyoruz. Doğrusu ben bana milyon kez gösterilen şeyle ilgilenmem” demiş.


Arkasında Amazon Stüdyoları’nın olduğu “You Were Never Really Here”  filminin vizyon tarihi henüz belli olmasa da Türkiye prömiyeri 29 Eylül - 8 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Filmekimi’nde yapılacak.

Filmin müziklerini ise Radiohead'den tanıdığımız Jonny Greenwood'un yaptığını hatırlatarak You Were Never Really Here filminin ilk fragmanı ile sizleri baş başa bırakalım... İyi seyirler. 


Joaquin Phoenix'ten Şiddet Dozu Yüksek Bir Film:You Were Never Really Here Joaquin Phoenix'ten Şiddet Dozu Yüksek Bir Film:You Were Never Really Here Reviewed by sineMakale on Eylül 01, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. Başyapıt ve Radiohead'i görünce coşan heyecanım "deneysel" kelimesine rastlayınca biraz azalmadı değil :( Ama beklemeye değer!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence deneysele pek takılmamak lazım :)Gayet iyi bir film gibi gözüküyor

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.