Spor Dünyasını Karıştıran Skandal'ın Filminden Sansürsüz Fragman


Doksanlı yılların efsane buz patencilerinden biri olan ancak spor hayatı beklenmedik bir şekilde son bulan Tonya Harding’in 1994 yılında Lillehammer‘da gerçekleşen Kış Olimpiyatları sırasında başından geçen olayları anlatan “I, Tonya” filminden sansürsüz yeni fragman yayınlandı.

Süper kötülerin Harley Quinn’i Margot Robbie’nin Tonya Harding’i canlandırdığı filmde Harding’in skandala karışan eşi olan Jeff Gillooly’i  Sebastian Stan, skandalın diğer tarafında yer alan buz pateni sporcusu Nancy Kerrigan’i ise Caitlin Carver canlandırıyor.

Senaryosu Steven Rogers tarafından, Tonya Harding ve eski eşi Jeff Gillooly ile daha önce yapılan bir röportajdan yola çıkılarak yazılan filmin yönetmeni ise Craig Gillespie.

Prömiyerini Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren I, Tonya’yı izleme şansı bulan eleştirmenler Tonya Harding’i canlandıran Margot Robbie’nin sergilediği güçlü performansını yere göğe sığdıramıyorlar.  Öyle ki En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ına göz kırptığını söyleyenler var.

Tonya Harding Kimdir?


1970 doğumlu olan ve triple axel hareketini tamamlayabilen ikinci Amerikalı kadın olan Tonya Harding, 1991 yılında kazandığı Dünya Buz Pateni Şampiyonası ile dünya sıralamasında ikinci sıraya yerleşmişti.

İki kez Olimpiyat, iki kez de Skate America Champion ödüllerini kazanan Tonya Harding, 1994 yılında aynı dalda yarıştığı bir başka buz pateni sporcusu olan Nancy Kerrigan'ı sakatlamak üzere birileriyle anlaştığı iddiası ile spordan ömür boyu men edilmiş ve aynı zamanda 160 bin dolar da para cezası almıştı.

Buz patenini bıraktıktan sonra boks yapmaya başlayan Harding'in hayatındaki skandallar bununla da kalmamış, eski eşi olan ve aynı zamanda Nancy Kerrigan olayını azmettiren olduğu söylenen Jeff Gillooly tarafından çıplak fotoğrafları basına sızdırılmıştır.

I, Tonya Ne Zaman Vizyona Girecek?


Amerika vizyon tarihi 8 Aralık olarak açıklanan I, Tonya’nın Türkiye’de izleyici ile ne zaman buluşacağı ise henüz belli değil. Vizyon tarihi açıklandığında burada paylaşacağım.


I, Tonya sansürsüz fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz. İyi seyirler…


Spor Dünyasını Karıştıran Skandal'ın Filminden Sansürsüz Fragman Spor Dünyasını Karıştıran Skandal'ın Filminden Sansürsüz Fragman Reviewed by sineMakale on Kasım 01, 2017 Rating: 5

4 yorum:

  1. Ooo hiç bilmiyordum bu hikayeyi ama gerçekten filme çekilecek kadar varmış.
    Margot Robbie güzel filmlerde oynuyor, bu role de yakışmış fragmandan izlediğim kadarıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilginç bir hikaye gerçekten. Yazıyı yazarken eski gazete arşivlerine falan baktım da kitap bile olabilir.

      Sil
  2. Bir an Emma Stone'u izliyorum sandım. Ne kadar benzemiş ona. Konuyu ben de bilmiyordum ama çok ilginçmiş gerçekten. Sibelynka'nın dediği gibi film yapılacak kadar varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz yazınca farkettim. Gerçekten çok benzemiş

      Sil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.