Edebiyat Dünyasının Popüler Dedektifi İlk Kez Beyazperdede...

Michael Fassbender-The Snowman (2017)
Norveç’li yazar Jo Nesbø’nun 2007 tarihli çok satan romanı Snømannen’den beyazperdeye aktarılan Kardan Adam nihayet vizyona giriyor. Yazar Jo Nesbø yarattığı modern çağın en önemli suç savaşçılarından biri olan Dedektif Harry Hole karakteri ile oldukça popüler olmuş ve eserleri 25 dile çevrilmiş bir isim.  Kardan Adam, bu meşhur dedektifi beyazperdede ilk izleyişimiz olacak.

Başrolünde X-Men’in Magnetosu Michael Fassbender’in yeraldığı filmin kamera arkasında ise İsveçli Yönetmen Tomas Alfredson var. Tomas Alfredson’u Gir Kanıma, Köstebek gibi başarılı filmlerin yönetmeni olarak biliyoruz.

Filmde Fassbender’ın canlandırdığı üst düzey bir cinayet timinin baş dedektifi yılın yağan ilk karında ortadan kaybolan bir kurbanın failini soruştururken izliyoruz. Dedektif Harry Hole olayı soruştururken yakalanması zor bir seri katilin yeniden harekete geçmiş olabileceğinden endişelenmektedir. Sonuca ulaşabilmek için on yıldır kapanmayan olaylar ile yaşanan son cinayet arasında bir bağ kurması gerekecektir.

Tomas Alfredson ve Michael Fassbender-The Snowman (2017)

Tamamı Norveç’in Oslo ve Bergen şehirleri ile Rjukan bölgesinde çekilen filmin Fassbender dışındaki diğer başlıca rollerinde ise Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer, J.K. Simmons gibi  gerçekten birinci sınıf yetenekler var.

Filmin görüntü yönetmeni ise Memoirs of a Geisha-Bir Geyşanın Anıları filmiyle Oscar alan ve görüntü yönetimi anlamında özel bir isim olan Dion Beebe var.

Bununla birlikte izleyen eleştirmenler yorumlarında parlak bir roman kahramanı olan Dedektif Harry Hole karakterini sadece sinemada izleme fırsatını bulanlar için çok fazla cazip olmayacağını ifade ediyorlar. Dolayısıyla Hole ile ilk kez tanışanlar perdede daha önce de sıkça gördüğü ve görkemli bir seri katille meşgul olan, ipuçlarını toplayan, en sonunda da kendilerini ölümlü bir tehlike içinde bulan sıradan dedektiflerden biriyle karşılaşacak.


17 Kasım 2017 günü vizyona girecek olan The Snowman – Kardan Adam’a gitmeden önce fragmanıyla bir fikir edinmek isterseniz hemen aşağıda izleyebilirsiniz. İyi seyirler…


Edebiyat Dünyasının Popüler Dedektifi İlk Kez Beyazperdede... Edebiyat Dünyasının Popüler Dedektifi İlk Kez Beyazperdede... Reviewed by sineMakale on Kasım 16, 2017 Rating: 5

9 yorum:

  1. Eminim filmi de çok güzeldir, öneri için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Michael Fassender'a bayılıyorum, hemen +1 ekledim.
    Kar ve cinayet ikilisi olunca aklıma hemen Fargo geliyor. Yakın zamanda Wind River'ı da izledim ve beğendim. Benim için ölümcül kombo oldu o yüzden hemen izlenecekler listeme eklendi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fassbender hayranlığınızı biliyorum:) doğru Fargo vardı. Siz söyleyince aklıma geldi. Şimdiden iyi seyirler

      Sil
  3. Kitabı okumadım, karakteri de duymadım ama Michael Fassbender'i çok severim. Onun için izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Michael Fassbender hepimizin gönlünde taht kurdu. İyi seyirler

      Sil
  4. Kitabını 2018 popsugar reading challenge için okumayı düşünüyordum ama filminin çıkacağından habersizdim. Fragmanı güzel gözüküyor. Bir de Fassbender işin içinde olunca izlemek şart oldu. Teşekkürler yazı için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gişede başarılı olursa devam filmleri de çekilir büyük olasılıkla. Okuduğunuz ve yorumladığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Kardan Adam filmini başrol oyuncularının yanı sıra yazarı dolayısıyla da çok merak ediyorum. Hatta Snowman'le birlikte -blogger arkadaşımız deeptone'un tavsiyesiyle- Jo Nesbo uyarlaması olan bir kaç film daha izleyeceğim.
    Yazınızdaki Alfredson ve Fassbender'in birlikte çekilmiş fotoğrafına bayıldım. :)

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.