Tom Cruise Yine Yapacağını Yaptı



Semih Kuru - 08 Mayıs 2017

Haziran ayında vizyona girecek olan Mumya filmi, Tom Cruise’un her filminde olduğu gibi aksiyon sahneleriyle kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Gün geçmiyor ki setten yeni bir fotoğraf veya video internete düşmesin.


Bir film eleştirmenin ölmekte olan bir ırkın son temsilcisi olarak tanımladığı Tom Cruise, çoğu film yıldızının aksine senaryoda tehlikeli bir sahne ile karşılaştığında ajansını aramak üzere telefona sarılanlardan değil. Tam aksine o sahnelerde oynamak için can atan bir oyuncu.


Onu filmlerde kaya tırmanışı yaparken, dünyanın en yüksek binasına tırmanırken veya uçan bir uçağın gövdesinde tutunmuş engin maviliklerde süzülürken görmemiz içten bile değil. Sahte aksiyon idollerinin arasında bir kahraman olarak sıyrılan Cruise için Hollywood’da CGI’yı (Bilgisayar Destekli Görüntü) ifadesi Cruise Generated Imagery olarak değiştirilmiş. Yani Cruise Destekli Görüntü.


Hepimizin bildiği bir şey varsa, Tom Cruise aksiyon sahnelerinde kendi yer almayı seviyor. Deneyimli aksiyon yıldızı sinema camiasında en etkileyici fizik sanatçılardan biri olarak kendisine bir isim yaptı ve yer aldığı her filmde yapımcıları ve dublör ekibi ile ekranda daha gerçekçi ve heyecan verici işler yapmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.  Bu da onunla çalışan yönetmenlere film çekimi sırasında daha fazla özgürlük veriyor.


Haziran 2017’de vizyona girecek olan Mumya filminde de bu anlayışla çalışan aktör örneğin daha gerçekçi bir deneyim verebilmek için bir uçak kazası sahnesini yer çekimsiz ortamda çekmek konusunda ısrarcı olmuş. Filmde rol alan bir diğer oyuncu olan Jake Johnson, Cruise’un diğer oyunculara da kendi sahnelerinde oynamaları konusunda ısrarcı olduğunu söyleyerek hepsinde sıyrıklar ve morarmalar meydana geldiğini ifade ediyor. Binalardan atladıklarını ifade eden Jones, karakterinin filmde öldüğünü söylerken “neredeyse gerçekten ölecektim” demiş bir röportajda.



Şimdi hep birlikte Tom Cruise’un Mumya filmindeki aksiyon dolu sahnelerine ilişkin yayınlanan yeni videoya hep birlikte izleyelim. İyi seyirler...



Tom Cruise Yine Yapacağını Yaptı Tom Cruise Yine Yapacağını Yaptı Reviewed by sineMakale on Mayıs 08, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.