İzlenesi Bir Film: Marvel'den Örümcek Adam Eve Dönüş...



Abdullah Baş – 10 Temmuz 2017

Hayranlarının Örümcek Adam Eve Dönüş ne zaman vizyona girecek diye merakla bekledikleri gün nihayet geldi ve film 7 Temmuz 2017 günü vizyona girdi. Ben de türün bir hayranı olarak vakit kaybetmeden sinemanın yolunu tuttum. 

Filmin giriş kısmında anlaşılacağı gibi Avengers ile yaşadığı maceranın ardından kendi mahallesine dönen ( Homecoming – Eve Dönüş ismi de buradan geliyor zaten ) Peter Parker (Tom Holland ) Avengers grubunun daimi bir üyesi olmak için kendini Iron Man'e ( Robert Downey Jr. ) kanıtlama çabasına girer. Tam da bu sırada Vulture, namı değer Akbaba ( Michael Keaton ) ortaya çıkar. Böylece Örümcek Adam’ın kendini Iron Man'e kanıtla fırsatı doğar. Eğer Akbaba’yı yenerse hayalini kurduğu Avengers'ta daimi yerini almış olacaktır...

Her ne kadar filmlerdeki kötü adamların orijinal hallerinden uzaklaşması hoşuma gitmese de ( İnanılmaz Örümcek Adam'daki Rhino ve Yesil Cin örneklerinde olduğu gibi ) Vulture inanılmaz iyi bir karakterdi. Tabii ki bunda Keaton'nun oyunculuğunun kalitesi çok büyük bir rol oynuyor (Batman’den sonra bu filmdeki Akbaba rolüyle artık iyice kuşlarla bütünleşmiştir sanırım). Bir söz okumuştum: “Bir filmde kötü adam ne kadar iyiyse film de o kadar iyidir” (Buraya tıklayarak izleyicinin hasta olduğu kötü adamları bulabilirsiniz)

Bana göre filmin iki sıkıntılı yönü vardı. Onlara değinmeden geçmek istemiyorum. Bana göre diyorum ama çizgi romanın sadık hayranlarının da benden farklı düşünmeyeceklerine neredeyse eminim. Her şeyden önce Örümcek Adam’ın tehlike yaklaştığında onu uyaran örümcek hislerinin bu filmde olmamasından rahatsız olduğumu ifade etmeliyim. Bir diğer rahatsız edici nokta ise Örümcek Adam’ın konuşan yeni kostümü.  Bir an Örümcek Adam mı, Iron Man mi izliyorum karıştırdım doğrusu.

Bu iki noktayı göz ardı edersek şimdiye kadar izlediğim en iyi Örümcek Adam filmini izlediğimi söyleyebilirim.


Ve son cümle: Kaptan Amerika bu zamana kadar zaten sevmediğim bir karakterdi ama artık nefret ediyorum. Filmi sonuna kadar izleyenler ne demek istediğimi anlayacaktır. Daha fazla spoiler vermeyeyim.
İzlenesi Bir Film: Marvel'den Örümcek Adam Eve Dönüş... İzlenesi Bir Film: Marvel'den Örümcek Adam Eve Dönüş... Reviewed by sineMakale on Temmuz 10, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.