Testere’nin Senaristinden: Upgrade




Leigh Whannell genellikle oyuncu kimliği ile bilinse de aslında “Saw - Testere”ve “Insidious - Ruhlar Bölgesi” isimli başarılı korku-gerilim serilerinin senaryosunu da kaleme alan isimlerden. Upgrade’in de hem yönetmen hem de senaristi. Whannell’in yönetmenlik deneyimi “Ruhlar Bölgesi 3” ile sınırlı olsa Upgrade’den sonra yönetmen olarak da ispatladı dersek yanlış olmaz.

Film, yakın gelecekte bir soygunda karısını kaybeden ve bu sırada uğradığı saldırı sonucu felç kalan Grey Trace'in (Logan Marshall-Green), geliştirilen deneysel bir tedavi sonrası bedeninin kazandığı üstün özelliklerle birlikte intikam arayışını konu alıyor. Filmimizin kahramanı Trace aslında bir analog aşığı. Kendisi eski model arabaları onaran bir tamirci. Dünyayı ele geçiren yüksek teknolojiye karşı duyduğu güvensizlikten kaynaklı olarak mümkün olduğunca teknolojiden uzak yaşamayı tercih ediyor. Bununla birlikte yeniden ayağa kalkmak ve intikamını alabilmek için yeni teknolojiler geliştiren Eron Keen’den (Eron ve Elon benzerliğine ve her ikisinin de iş alanına dikkatinizi çekerim) aldığı teklifi biraz tereddütle de olsa kabul ediyor.

Logan Marshall Green ve Melanie Vallejo


İlk anda aklımıza Robocop’un Peter Weller’ı geldi değil mi? Ama Upgrade’in kahramanı Grey, Weller gibi makinelerin arasına sıkışmış bir hayalet değil.

Leigh Whannell, Saw-Testere serisindeki deneyimlerinden olsa gerek bu filmde de vücut parçalanma öğelerini kullanıyor. Bu nedenle Upgrade’in bir B filmi olarak sınıflandırılması gerektiğini söyleyenlere bolca rastlamak olası.

Upgrade, beyazperdeyi dolduran bol starlı hit filmler ve bir türlü sonu gelmeyen süper kahraman filmlerinin arasında kendine iyi bir yer edinecek gibi. Bence türün hayranlarının kaçırmaması gerekiyor.

İşte filmin sansürsüz fragmanı



Testere’nin Senaristinden: Upgrade Testere’nin Senaristinden: Upgrade Reviewed by sineMakale on Eylül 21, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.