2025’te Oscar’a Göz Kırpan Yapımlar

 


Kuşkusuz sinema dünyasının her yıl en merakla beklediği ödüller Oscarlar. Henüz kısa bir süre önce 2024’ün ödülleri açıklansa da bu büyük organizasyon bir sonraki yarışma için hazırlığına başladı bile. İşte 2025 Oscarlarına göz kırpan yapımlardan bazıları. 

 

Kinds of Kindness

Yorgos Lanthimos, modern sinemanın en ilham verici yönetmenlerinden biri ve Oscar adayı projelerin vazgeçilmezi. Lanthimos'un, Emma Stone'un en iyi kadın oyuncu ödülü aldığı "Poor Things"ten sonraki filmi, üç çağdaş masalsı hikayeden oluşan bir antoloji. Detaylar gizli tutulsa da, fragmanda Stone'un mor bir arabayla motelin park alanına dalışı, Willem Dafoe'nun melankolik bakışları ve Margaret Qualley'nin Jesse Plemons'a tokat atması gibi karanlık komik sahneler yer alıyor. Cannes'da prömiyer yapacağı konuşulan film, Lanthimos'un önceki başarılarına dayanarak Oscar yarışında iddialı görünüyor.

 

Moana 2

Disney'in sevilen animasyonlarından Moana'nın devam filmi, Kasım ayında vizyona girerek Akademi seçmenlerinin dikkatini çekmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz iki yıl boyunca Disney animasyonları bu kategoride aday gösterilmedi, bu yüzden şirketin umutları büyük. Moana 2'nin en iyi animasyon film Oscar'ını kazanma şansı yüksek.

 

Gladiator 2

Ridley Scott, 2000 yılındaki en iyi film ödüllü "Gladiator"ın devam filmi ile arenaya geri dönüyor. Paul Mescal'in Lucius Verus olarak başrolde olduğu filmde, Pedro Pascal ve Denzel Washington gibi isimler de yer alıyor. Scott'ın son tarihi filmleri karışık tepkiler alsa da, "Gladiator 2" ile sağlam bir zeminde olduğu söylenebilir.

 

Queer

Luca Guadagnino, William S. Burroughs'un romanından uyarlanan "Queer" ile Daniel Craig'i başrolde ağırlıyor. 1950'lerde Meksiko City'ye kaçan ve eski bir denizciye takıntılı hale gelen bir Amerikalıyı canlandıran Craig, bu filmle Oscar yarışında iddialı olabilir.

 

Nosferatu

Robert Eggers, klasik korku filmi Nosferatu'nun yeni bir uyarlamasıyla geri dönüyor. Bill Skarsgård'ın vampir Count Orlok'u canlandırdığı film, ödül sezonu için mükemmel bir zamanlamayla geliyor. Eggers'ın cesur vizyonu ve etkileyici görselleriyle bu film, özellikle teknik kategorilerde Oscar adayı olabilir.

 

Blitz

Steve McQueen'in beşinci uzun metrajlı filmi "Blitz", II. Dünya Savaşı sırasında Londra'da geçen bir hikaye anlatıyor. Saoirse Ronan, Harris Dickinson, Stephen Graham ve Kathy Burke gibi oyuncuların yer aldığı film, en iyi film kategorisinde ciddi bir aday olarak görülüyor.

 

The Piano Lesson

Denzel Washington, August Wilson'ın Amerikan Yüzyılı Döngüsü oyunlarını sinemaya uyarlama misyonunu sürdürüyor. "The Piano Lesson", 1936 Pittsburgh'unda geçiyor ve Washington'un oğlu Malcolm tarafından yönetiliyor. Film, aile bağları ve miras temalarıyla Oscar yarışında öne çıkabilir.

 

Furiosa: A Mad Max Saga

"Mad Max: Fury Road"un öncülü olan bu filmde, Anya Taylor-Joy, Imperator Furiosa rolünde. George Miller'ın post-apokaliptik dünyasında geçen film, en azından teknik kategorilerde Oscar adaylıkları kazanabilir.

 

Klara and the Sun

Kazuo Ishiguro'nun romanından uyarlanan filmde Jenna Ortega, Josie adlı hasta bir genç kızın robot arkadaşı Klara'yı canlandırıyor. Yönetmen Taika Waititi, bu projeyle yeni bir başarı elde edebilir ve film, insanlık ve empati temalarıyla izleyicilerin kalbini kazanabilir.

 

Joker: Folie à Deux

Todd Phillips'in 2019'da büyük ses getiren "Joker" filminin devamı olan bu film, müzikal bir yapıya sahip ve Lady Gaga, Joker'in yardımcısı Harley Quinn'i canlandırıyor. İlk filmin başarısını göz önüne alırsak, bu film de birçok Oscar adaylığı elde edebilir.

 

2025’te Oscar’a Göz Kırpan Yapımlar 2025’te Oscar’a Göz Kırpan Yapımlar Reviewed by sineMakale on Mayıs 31, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.