X-Men: Dark Phoenix Kesinleşti


X-Men: Dark Phoenix ne zaman vizyona girecek sorusu nihayet yanıt buldu.

X Evreni için 2018 bir nevi bayrak yılı olacak. 13 Nisan 2018'de Josh Boone'un X-Men: The New Mutants’ı, hemen ardından 1 Haziran 2018'de Deadpool2’nin vizyona gireceğini biliyorduk. Son gelen haberle de X-Men: Dark Phoenix’in 2 Kasım 2018’de vizyona gireceğini öğrendik.

Deadline sitesi, X-Men serisinin uzun soluklu yazar ve yapımcısı olan Simon Kinberg'in X-Men: Dark Phoenix’i yazıp yönetmek üzere sözleşme yaptığını duyurdu. Filmin başlıca rollerinde X-Men: Apocalypse’ten tanıdığımız James McAvoy (Professor X), Michael Fassbender (Magnetto), Jennifer Lawrence (Mystique), Nicholas Hoult (Beast), Alexandra Shipp (Storm), Tye Sheridan (Cyclops) ve Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler) olacak.

Yapımcıları arasında Kinberg’in yanısıra Lauren Shuler Donner ve Hutch Parker da olduğu X-Men: Dark Phoenix’in kötüsü olarak da Marslı’dan tanıdığımız Jessica Chastain ile görüşmelerin sürdürüldüğü ifade ediliyor. Eğer anlaşma sağlanırsa Chastain Phoenix Force’un düşmanı olan Şı'ar İmparatoriçesi Lilandra rolünü üstlenecek. Lilandra karakterinin filme dahil olmasıyla çizgi romanın hayranlarının büyük ekranda görmekten zevk alacakları şekilde macera X Evreni’nin derinliklerine doğru yol alacak.


Serinin bu filminde yer alacak olan İmparatoriçe Lilandra karakteri ise Chris Claremont ve Dave Cockrum tarafından yaratılmıştır ve ilk kez 1976'da Uncanny X-Men # 97'de yer almıştır. Lilandra ile ilk teması Charles Xavier vizyon olarak sağlamıştır. Xavier Lilandra’yla telepatik bir bağlantı kurarak onu durdurmuştur.

Yapımcı Kinberg, filmin X-Men Apocalypse'ten on yıl sonrasını anlatacağını söyledi.


İlk sayısı 10 Eylül 1963’te yayınlanan X-Men’in asıl ticari başarısını ise 1990’lı yıllardan itibaren çizerliği üstlenen Jim Lee ile yakaladı. Hatta Chris Claremont’un yazdığı ve Jim Lee’nin çizdiği 1991 tarihli X-Men #1 en çok satılan çizgi roman olarak Guinness’e dahi girmiştir.


X-Men: Dark Phoenix’e ilişkin yeni bilgiler geldikçe sayfalarımızda paylaşacağız.

                
X-Men: Dark Phoenix Kesinleşti X-Men: Dark Phoenix Kesinleşti Reviewed by sineMakale on Haziran 16, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.