2018 Sonuna Kadar İzleyeceğimiz 10 Süper Kahraman Filmi



Bu günlerde sinemada en popüler türün süper kahraman filmleri olduğu inkar edemeyeceğimiz bir gerçek. Bunun belki de en büyük sebebi, günümüzdeki çizgi roman uyarlamalarının tür dışına da çıkmasını bilmeleri. Örneğin Christopher Nolan'ın Dark Knight üçlemesi, çizgi roman uyarlamalarının tür dışı filmler kadar dramatik ve ağır olabileceğini kanıtladı. Marvel’in renkli ve mizahi süper kahraman filmleri ise kitlesel bir ilgi çekti.

Durum böyle olunca da stüdyolar çizgi roman uyarlamalarına özel bir önem veriyorlar ve vizyon takvimlerini buna göre belirliyorlar

Aşağıda yazının yazıldığı tarihte (2 Temmuz 2017) 2018 yılının sonuna kadar izleyeceğimiz programı belli olan süper kahraman filmlerinin bir takvimini bulacaksınız.

Spider-Man: Homecoming
Vizyon Tarihi: 7 Temmuz 2017
Yönetmen: Jon Watts
Oyuncular: Tom Holland, Marisa Tomei, Zendaya, Tony Revolori, Robert Downey Jr, Logan Marshall Green, Angourie Rice ve Michael Keaton.

Sony Pictures ve Marvel Stüdyoları, daha önce de bir başka Marvel Sinematik Evreni filminde (Civil War) gördüğümüz üzere Spider-Man karakterini paylaşacakları bir anlaşmaya vardılar. Daha önce bir üçleme ve bir ikileme şeklinde vizyona giren Örümcek Adam bu kez yeniden liseli genç bir Spidey olarak karşımıza çıkacak. Michael Keaton, filmin kötü adamı Akbaba'yı canlandırırken, Robert Downey Jr.’ı ise Tony Stark'ı olarak izleyeceğiz.

Thor: Ragnarok
Vizyon Tarihi: 3 Kasım 2017
Yönetmen: Taika Waititi
Oyuncular: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Idris Elba ve Anthony Hopkins.

Serinin üçüncü filmi olma özelliğini taşıyan Thor: Ragnarok’ta İskandinav mitolojisinde yer alan katastrofik yıkımın Asgard’a geldiği, tüm dünyayı sular altına bıraktığı ve neredeyse bütün tanrıların öldüğü olay anlatılıyor. Bu sırada Thor Asgard'tan uzakta hapsedilmiştir ve bir çıkış yolu aramaktadır. Konu olarak diğer iki filmden oldukça farklı olan bu filmde Hulk’u da göreceğiz.

Justice League
Vizyon Tarihi: 17 Kasım 2017
Yönetmenler: Zack Snyder ve Joss Whedon
Oyuncular: Henry Cavill, Ben Affleck, Ezra Miller, Gal Gadot, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Willem Dafoe ve Amber Heard.

Warner Bros.'un, Justice League'de Affleck'i Batman, Adams'ı Lois Lane, Jason Momoa'yı Aquaman, Ezra Miller'ı The Flash, Gal Gadot'u Wonder Woman ve Ray Fisher’ı Cyborg olarak karşımıza çıkarmasını bekliyoruz. Snyder’ın yaşadığı üzücü durum nedeniyle filmden ayrılmasından sonra Joss Whedon yönetmen olarak son düzenlemeleri yapıyor.

Black Panther
Vizyon Tarihi: 16 Şubat 2018
Yönetmen: Ryan Coogler
Oyuncular: Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Michael B. Jordan, Danai Gurira, Angela Bassett, Sterling K. Brown, Forest Whitaker, Andy Serkis, Martin Freeman, Letitia Wright ve John Kani.



Bu çizgi roman karakteri, Captain America: Civil War’da ilk defa görünmesinin üzerinden çok geçmeden kendi uzun metrajlı filmiyle karşımıza çıkacak. 42 filminin yıldızı Chadwick Boseman dünyanın geri kalanından izole edilmiş Wakanda isimli bir Afrika ulusunun güçlü yerli lideri rolünü üstleniyor. Stüdyo filmin yönetmenliği için başta Selma filminden tanıdığımız yönetmen Ava DuVernay ile görüşse de nihai olarak Ryan Coogler ile anlaştı.

T'Challa'nın, Captain America: Civil War’dan sonra teknolojik yönden gelişmiş Wakanda'ya döner ancak burada eski bir düşmanla karşılaşır.

New Mutants
Vizyon Tarihi: 13 Nisan 2018
Yönetmen: Josh Boone
Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga, Charlie Heaton, Blu Hunt, Henry Zaga

X-Men evrendeki daha genç mutantlardan oluşan bir grup etrafında dönen filmin korku tonlarında olduğu söyleniyor. James McAvoy’un, filmde yeniden Profesör X rolünü üstleneceğine dair söylentiler de var.

Avengers: Infinity War
Vizyon Tarihi: 4 Mayıs 2018
Yönetmenler: Joe ve Anthony Russo
Oyuncular: Henüz belli değil

Marvel nihayet Sonsuzluk Savaşı hikayesini ele alıyor. Konu iki film üzerinde anlatılacak ve büyük olasılıkla Marvel Sinematik Evreni’ndeki birçok karakterini bir araya getirecek. Kış Askeri ve İç Savaş filmlerinin de yönetmenleri olan Joe ve Anthony Russo, Avengers: Infinity War’un her iki bölümünü yönetecekler. Bu destansı filmin tamamının IMAX'ın yeni dijital kameraları kullanılarak çekileceğini de belirteyim.

Vizyon Tarihi: 1 Haziran 2018
Yönetmen: David Leitch
Oyuncular: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Zazie Beets



Şimdiye kadar Deadpool 2’ye ilişkin gelişmeleri toparlarsak, ikinci filmi de ilk filmin yönetmeni Tim Miller'ın yönetmesi bekleniyordu. Ancak ifade edildiğine göre 2016’nın sonlarına doğru yaratıcı farklılıklar ortaya çıkmış. 20. Century Fox sonradan John Wick ve Atomic Blonde’un yönetmeni David Leitch ile anlaştı. Filmde Deadpool'ın favori düşmanı Nathan Summers / Cable karakterini ise Josh Brolin oynayacak.

Ant-Man and the Wasp
Vizyon Tarihi: 6 Temmuz 2018
Yönetmen: Peyton Reed
Oyuncular: Paul Rudd, Evangeline Lily ve Michael Douglas.

Filme ilişkin henüz çok detaylı bilgi sahibi değiliz. Ama şöyle bir detay verelim. Başlıktan anladığımız kadarıyla Evangeline Lily Wasp karakteri ile filmin ortak yıldızı. Dolayısıyla film Marvel Stüdyoları’nın bir kadın süper kahramanın film başlığında yer aldığı ilk film olma gibi bir de özellik taşıyor.

Aquaman
Vizyon Tarihi: 21 Aralık 2018
Yönetmen: James Wan
Oyuncular: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Dolph Lundgren ve Willem Dafoe



Momoa Batman v. Supermen: Dawn of Justice’de ilk kez görünmüştü. Warner Bros, Fast and Furious 7'yi ve The Conjuring'ün yönetmeni James Wan'ı yönetmen olarak tercih etmiş. Senaryoyu kaleme almak için Gangster Squad’ı da yazan Will Beall ile anlaşılmış. Nicole Kidman Queen Atlanna, Patrick Wilson ise filmin kötüsü ve Aquaman'ın üvey kardeşi Orm’u canlandırıyor.

Vizyon Tarihi: 2 Kasım 2018
Yönetmen: Simon Kinberg
Oyuncular: Sophie Turner, Kodi Smit McPhee, Tye Sheridan Alexandra Shipp, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Michael Fassbender, ve Evan Peters



Simon Kinberg hem senaryoyu yazdı hem de filmi yönetti. Jessica Chastain'i kötü adam Lilandra’yı canlandırıyor. Ana X-Men serisinin neredeyse bilinen tüm oyuncuları bu filmde bir araya gelecek. 
2018 Sonuna Kadar İzleyeceğimiz 10 Süper Kahraman Filmi 2018 Sonuna Kadar İzleyeceğimiz 10 Süper Kahraman Filmi Reviewed by sineMakale on Temmuz 02, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.