Churchill Rolü İçin 200 Saatlik Makyaj


Başrollerini Gary Oldman, Kristen Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup ve Ben Mendelsohn’un paylaştığı ve Gary Oldman’ı İngiltere’nin efsane başbakanlarından Winston Churchill olarak izlediğimiz Darkest Hour – En Karanlık Saat’ten ilk altyazılı fragman yayınlandı. Fragmana geçmeden önce film hakkında biraz bilgi verelim.
Senaryosu, The Theory of Everything ile 2014 yılında Oscar’a aday gösterilen Anthony McCarten tarafından yazılan filmin yönetmeni ise türünün başarılı bir örneği olan “Aşk ve Gurur”, ilginç bir aksiyon filmi olan “Hanna” ve “Anna Karenina” gibi başarılı yapımlardan tanıdığımız Joe Wright.
İngiltere’nin bu en popüler başbakanı ve 20. Yüzyılın en önemli figürlerinden biri olan Winston Churchill belki de dünya tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birinde, 2. Dünya Savaşı sırasında Başbakan olmuştur. Film ise, Churchill’in göreve başlamasından kısa bir süre sonra vermek zorunda olduğu zor bir karar üzerine kuruludur. Ya Nazi Almanyası ile müzakere edilen bir barış antlaşmasını imzalayacak ya da bir ulusun idealleri ve özgürlüğü için savaşmayı tercih edecektir.

Fragmanda, inanılmaz derecede Churchill’e benzeyen ve neredeyse tanınmaz bir hale gelen Gary Oldman’ı sadece tip olarak değil, onun karakteristik hitabet tarzına hakimiyeti ile de izliyoruz.

En Karanlık Saat’in oyuncuları arasında Gary Oldman dışında ayrıca Kristen Scott Thomas (Churchill'in karısı Clementine) ve Ben Mendelsohn’u da (İngiltere Kralı George VI) izliyoruz.

En Karanlık Saat Gary Oldman’a Ödül Getirecek Gibi

Filmin fragmanı üzerinden yapılan eleştirilerde hiçbir zaman Oscar kovalamamış bir aktör olan Gary Oldman’ın bu filmiyle Akademi’nin potasına gireceği vurgulanıyor. Aktörün Churchill’e benzerliği gerçekten inanılmaz. Ancak elbette bu denli benzerlik hiç de kolay olmamış. Bir takım protezlerin yanı sıra Oldman’ın yaklaşık 200 saatini makyaj koltuğunda geçirdiği söyleniyor.


Çekimlere başlamadan önce konuşan Oldman, “Winston olmasaydı dünyamız çok farklı olabilirdi, böyle bir karakteri canlandırmak bir aktör için hediye” diyor. Hayatı boyunca hiçbir şeyden bu kadar keyif almadığını da ekleyen Oldman, çalışmaya başlamak ve Churchill’i canlandırmak için sabırsızlandığını söylemiş.

Darkest Hour – En Karanlık Saat ne zaman vizyona girecek derseniz, 29 Aralık 2017’de İngiltere’de izleyici ile buluşacak olan film için biz biraz daha bekleyeceğiz. Film Türkiye’de 2 Mart 2018’de beyaz perdede olacak.
İşte En Karanlık Saat’ten ilk altyazılı fragman. İyi seyirler...
Churchill Rolü İçin 200 Saatlik Makyaj Churchill Rolü İçin 200 Saatlik Makyaj Reviewed by sineMakale on Temmuz 16, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.