İzlemek İçin Yürek Yemek Lazım:It-O Altyazılı Yeni Fragman Yayınlandı



Stephen King’in 1986’da yayınladığı korkunç eseri It – O’dan ikinci kez uyarlanan filmin rekorlar kıran ilk teaserının ardından oldukça ürkütücü ikinci fragman nihayet yayınlandı. Yazının sonunda izleyebileceğiniz fragmandan anladığımız kadarıyla film Stephen King hayranlarını oldukça tatmin ederken bir o kadar da korkutacak.

Film, aralarında Kara Kule serisinin de olduğu King’in bir çok öyküsünün ve bu öykülerinden uyarlanan filmlerin mekanı olan Maine eyaletindeki Derry isimli kurgusal bir kasabada geçiyor.




İlk olarak 1990 yapımı bir mini dizi olarak çekilen film, Stephen King'in romanının nispeten basit bir uyarlamasıydı. Ancak 8 Eylül 2017’de ülkemizde de vizyona girecek olan R dereceli yeni uyarlama çok daha özgünlük içeriyor ve TV uyarlamasından daha korkunç olacağı kesin gibi. Filmin yönetmeni Andrés Muschietti, 1980'ler tarzı diye tanımlanabilecek bir korku hikayesini modern korku estetiği ile buluşturmuş. Korkunç palyaço Pennywise hâlâ inanılmaz derecede korkutucu. Ancak filmin yönetmeni verdiği bir röportajda bu kez çocukların korkularının Hollywood filmlerinde gördükleri canavarlar olmadığını, gerçek hayatta karşılaştıkları travmalar ve onların zihinlerinde kalan izleriyle yüzleşeceklerini söylüyor. Çünkü Pennywise adlı varlık, biçim değiştirme yetenekleriyle insanların en derin korkularını manipüle edebiliyor. Bu yüzden şeytani palyaço tek başına yeterince korkutucu olmasına rağmen, aynı zamanda bu travmaların avantajını kullanarak onları tarif edilemez bir şekilde terörize edebiliyor.

Filmin iki bölüm halinde çekileceği yönünde de bir söylenti var. Hatta çalışmalara bile başlanmış. İkinci filmde çocuk karakterlerin yetişkin halleri izleyici ile buluşacak. İlk filmin 1980’lerde geçtiği göz önünde bulundurulursa ikinci filmin günümüzde geçeceği büyük olasılık.

Filmin yönetmeni Andrés Muschietti’yi 2013 yapımı Mama filminden hatırlıyoruz. Korkunç palyaço Pennywise ise Bill Skarsgård tarafından canlandırılmış. 


It – O ne zaman vizyona girecek derseniz, tüm dünya ile birlikte 8 Eylül 2017 günü Türkiye’de de izleyebileceğiz.  It filminin yayınlanan altyazılı yeni fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz. 

Artık iyi seyirler mi desem ne desem bilemedim!


İzlemek İçin Yürek Yemek Lazım:It-O Altyazılı Yeni Fragman Yayınlandı İzlemek İçin Yürek Yemek Lazım:It-O Altyazılı Yeni Fragman Yayınlandı Reviewed by sineMakale on Temmuz 31, 2017 Rating: 5

4 yorum:

  1. yaaaa iyi haber buuuu. it izlemiştim. okudum daaaa. oleey yeni king filmii. bi de geçen senin korkulardan üçünü bitirdim film seçkisine ikisini koymuştum. diğerini de yazcam sonra. diğerlerini de izleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazını okumuştum. Ben de bu filmi ilk kez izlediğimde gerçekten korkmuştum. Bu da yine iyi olacak gibi.

      Sil
  2. Güzel bir filme benziyor, müsait bir zamanda izlemek isterim, hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  3. İlk izlediğim korku filmlerindendi. O zamanlar çok sevmiştim şimdi yeni versiyonun çıkması heyecanlandırdı. 8 Eylülde çıkmış mutlaka izlerim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.