Del Toro’nun Fantastik Filmi Venedik’ten Altın Aslan’la Ayrıldı



Filmografisi fantastik yaratıklarla dolu olan Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro bu listeye eklediği yeni film olan The Shape of Water – Suyun Şekli ile 30 Ağustos - 9 Eylül 2017 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen 74. Venedik Film Festivali’nden en büyük ödül olan Altın Aslan ile ayrıldı.

Del Toro’nun GeorgeClooney'nin "Suburbicon" ve Alexander Payne'in "Downsizing" gibi filmleriyle yarıştığı filmde Elisa (Sally Hawkins), soğuk savaş dönemi Amerika’sında yüksek güvenlikli bir devlet laboratuarında çalışmaktadır. Bir gün keşfettiği gizli bir deneyle hayatı sonsuza kadar değişir.

31 Ağustos’ta yaptığı prömiyeri sonrası izleyenler filmi korku ve hoşgörüsüzlük karşısında bir sevgi övgüsü olarak nitelediler.

Senaryosu da Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro tarafından yazılan filmde başrollerde Sally Hawkins’in yanı sıra Octavia Spencer, Doug Jones, Michael Shannon gibi isimler yer alıyor.  
    
Şimdiden del Toro’nun “Pan’ın Labirenti”nden bu yana en iyi filmi olarak gösterilen Shape of Water’un ödül sezonu boyunca adından sıkça söz ettireceği ifade ediliyor. 

The Shape of Water-  Guillermo del Toro

Ödülü töreninde konuşan Guillermo del Toro “her hikayecinin hayatında bir an vardır, o an geldiğinde her şeyi riske atın ve farklı bir şeyler yapın” dedi.

Jüri başkanlığını ABD’li aktrist Annette Bening’in üstlendiği dünyanın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülünü bir ailenin kuşaklar boyu süren travmasına odaklanan Foxtrot filmiyle İsrailli yönetmen Samuel Maoz alırken, görüntü yönetmeni kimliği ile de tanınan Warwick Thornthon’un macera, dram filmi Sweet Country ise Jüri Özel Ödülünü aldı. Festivalde Xavier Legrand ise ilk uzun metrajlı filmi olan Jusqu'a la Garde ile En İyi Yönetmen Ödülünü kazandı.


Yazıyı Shape of Water filminin 16 Şubat 2018’de vizyona gireceğini hatırlatarak fragmana bağlayalım. İyi seyirler.


Del Toro’nun Fantastik Filmi Venedik’ten Altın Aslan’la Ayrıldı Del Toro’nun Fantastik Filmi Venedik’ten Altın Aslan’la Ayrıldı Reviewed by sineMakale on Eylül 10, 2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. İlgi çekici bir filme benziyor, fragmanı da izledim ve izleme listeme ekledim. Teşekkürler öneriniz için :)

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.