Kısa Ama Etkileyici Bir Yaşam: “Ben Heath Ledger” Belgeselinden Merak Uyandıran Fragman



                                                                                                                                       
Kısa yaşamında az sayıda filmde rol alan, ancak canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan Heath Ledger’ın hayatını konu alan “I Am Heath Ledger “ belgeselinden etkileyici bir fragman yayınlandı.


Oyunculuğa 90’ların başında Avustralya’da başlayan Ledger, 1998 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne gider.  Burada kariyer basamaklarını hızla çıkmaya başlayan Ledger, The Patriot-Vatansever, Monster's Ball - Kesişen Yollar gibi sinemada iz bırakan filmlerde rol aldıktan sonra kendisi için bir dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz Ned Kelly isimli filmde başrol oynar.


Gerçek çıkışını ise yönetmenliğini Ang Lee’nin yaptığı 2005 yapımı Brokeback Dağı filminde oynadığı eşcinsel kovboy rolü ile yapan Ledger New York Film Eleştirmenleri Birliği’nden ve Avustralya Film Enstitüsü’nden En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini alır.


2006 yılında kendisine En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandıracak olan ve sinemanın efsane kötülerinden Joker karakterini canlandıracağı The Dark Knight-Kara Şövalye filminin çekimlerine başlanır. Ledger, çekimler 2007 yılının Kasım ayında sona erdikten kısa bir süre sonra henüz 28 yaşındayken yaşamını yitirir.


Ne son filminin vizyona girdiğini ne de Oscar aldığını görebilen Ledger’ın arkasından erken yaşta ölen her şöhrette olduğu gibi çeşitli spekülasyonlar ortaya atılır. Bunlardan biri de Ledger’ın kendini Joker karakterine fazla kaptırdığıdır. Geçtiğimiz günlerde babası tarafından ortaya çıkarılan günlük ve babasının bu yöndeki ifadeleri de sanki bu iddiaları doğrular yönde. Babası Kim Ledger, oyuncunun her filminden önce kendini role hazırlamak için kendini kapattığını ama Joker karakterine hazırlanırken bu durumun daha da abartılı bir hale geldiğini ifade ediyor.


Gelelim belgesele. Oyuncunun daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri ile Emile Hirsch, Justin Vernon, Djimon Honsou, Naomi Watts, Ben Harper ve Ang Lee gibi isimlerle yapılan röportajların yer aldığı I Am Heath Ledger belgeseli  galasını Tribeca Film Festivali'nde yapacak. Doksan dakikalık belgesel Spike TV’de gösterimi yapıldıktan kısa bir süre sonra dijital ortamlarda da izlenebilecek.

 Semih KURU

Kısa Ama Etkileyici Bir Yaşam: “Ben Heath Ledger” Belgeselinden Merak Uyandıran Fragman Kısa Ama Etkileyici Bir Yaşam: “Ben Heath Ledger” Belgeselinden Merak Uyandıran Fragman Reviewed by sineMakale on Nisan 07, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.