Kendi Filmleri Olmalı Dedirten 4 Kadın Süper Kahraman


Kadına yönelik pozitif ayrımcılığı şiddetle savunan bir sayfa olan sinemakale.com, geçtiğimiz günlerde vizyona giren Wonder Woman’ın arkasından sinemalarda daha fazla kadın süper kahraman görme arzusunu dile getirirken, kendi filmi olursa harika olur dedirten dört kadın süper kahramanı iftiharla sunar.

Black Widow (Marvel)

Marvel’in sinematik evreninden Black Widow'un bağımsız bir filmi olması için hayranları yıllardır dil döküyorlar. 2010 yapımı Iron Man 2 filmiyle ilk kez beyazperde de izlediğimiz Natasha Romanoff nam-ı değer Black Widow’a can veren Scarlett Johansson oldukça güçlü bir karakter çizmişti. 

Sonrasında da 2012 tarihli Yenilmezler,  2014 tarihli Kaptan Amerika: Kış Askeri, 2015 tarihli Yenilmezler: Ultron Çağı ve 2016 tarihli Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda izledik.  Şu anda çekimleri süren Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı filminde de yer alacak. Scarlett Johansson’un da bağımsız bir Black Widow filminde yer almak için istekli olduğu belirtilirken, iddialara göre Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı sonrasında çekimlerine başlanacak.

Marvel'in bu karaktere bağımsız film çekmeme konusundaki ısrarı kendisine karşı cinsiyetçi iddialarını da gündeme getirmiş

Zatanna  (DC Comics)

Zatanna da kesinlikle filme layık olan bir başka kadın süper. Bir sihirbazın kızı olan Zatanna, büyü gücü olan insanlardan oluşan Homo Magi’nin bir üyesidir.  Leonardo da Vinci ve simyager Nicholas Flamel ile de bağlantılıdır. Dramatik hikayesi, önce annesinin, ardından babasının doğumundan hemen sonra ortadan kaybolmalarıyla başlar. 

Zatanna'nın bağımsız filminin, güçlerinin artık yalnızca bir illüzyondan ibaret olduğunu keşfettiği dönemden itibaren başlayabileceği ve gizem-gerilim türünde olabileceğine ilişkin yaygın bir görüş var. Zatanna’nın çocukluk dönemlerinde Bruce Wayne’le de yakın arkadaş olduklarını hatırlatalım.

Raven (DC Comics)

Teen Titans'ın tanınmış bir üyesi olarak bilinen Rachel Roth ya da bilinen adıyla Raven 1980 yılında Mary Wolfman ve George Pérez tarafından yaratılmıştır. Işınlanma ve nesneleri zihin gücüyle hareket ettirebilme yeteneklerine sahiptir.

Şüphesiz ki hissedebildiği tek duygu babası Trigon’a duyduğu öfke olan Raven’in solo filmi de oldukça karanlık olmalı.

Spider-Gwen (Marvel)


Bir başka Marvel karakteri de Spider-Gwen. Karakter 2014 tarihinde Edge of Spider-Verse #2’de okurlarla buluşmasından sonra kısa sürede oldukça popüler oldu. Gerçek ismi Örümcek Kadın olsa da hayranları ona ismi olan Gwen şeklinde seslenmeyi tercih ediyorlar.  
Kendi Filmleri Olmalı Dedirten 4 Kadın Süper Kahraman Kendi Filmleri Olmalı Dedirten 4 Kadın Süper Kahraman Reviewed by sineMakale on Haziran 06, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.