Maymunlar Cehennemi’ni İzlemeden Bilmeniz Gereken 5 Şey



War for the Planet of The Apes – Maymunlar Cehennemi: Savaş’ın vizyona girmesine saatler kala, The Hollywood Reporter filmin nerede kaldığı, kötü karakterleri, eleştirmenlerin neler söylediği gibi konulara ışık tutması açısından kısa bir makale yayınladı.

İşte o makaleden satır başları:

War for the Planet of The Apes – Maymunlar Cehennemi: Savaş ile 2011 tarihli Maymunlar Cehennemi: Başlangıç ve 2014 tarihli Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti sonrasında, genetik olarak evrimleşmiş maymunların lideri Sezar rolüyle Andy Serkis yeniden dönüyor. Charlton Heston'ın rol aldığı klasik filmi yeniden başlatan üçlemenin son bölümü olan film, Matt Reeves tarafından yönetilmiş. Maymunların, varlıklarını tehdit eden yeni bir insani saldırıyla karşı karşıya kaldıkları filmde Steve Zahn ve Woody Harrelson serinin yeni üyeleri.

Ne olmuştu?

Aslında filmin öncesine ilişkin olarak örneğin Sezar nasıl maymunların lideri oldu, maymunlar nasıl evrimleşti gibi bilinmesi gereken birçok şey var. Bunun yanı sıra bilindiği üzere Sezar aslında hiçbir zaman maymunlar ve insanlar arasında bir savaştan yana olmadı ve hep barışı korumak istedi. Bu esnada maymunların da insanlar gibi bencil olabileceğini ve hain planlar yapabileceğinin de farkına vardı. Serinin son filmi ikinci filmden birkaç yıl sonrasında devam ediyor ve filmin odağında bu kez Sezar'ın intikam planları var.

Kötü Adam Kim?



Filmin kötü adamı Albay rolüyle izlediğimiz Woody Harrelson. Harrelson, birliklerini maymunlara karşı motive etmek için çektiği tutucu nutuklarla acımasız bir diktatörü canlandırıyor.  Bu arada Albay Harrelson’un tarzı ve söylemleriyle Donald Trump’a benzediği yönünde iddialar var. Filmin yapımcısı Peter Chernin ise bu benzerliğin tamamen rastlantı olduğunu iddia ederek senaryo yazıldığı dönemde Trump’ın henüz başkan adaylığını açıklamadığını söylüyor. Chernin sözlerine gerçek dünyadan çok paralel benzerlikler aramasalar da hikayeyi doğal karakterler üzerinden anlatmak istediklerini eklemiş.

Yorumlar Nasıl?

Gişeye girmeden önce eleştirmenler tarafından izlenen filme ilişkin olarak örneğin The Hollywood Reporter’dan Todd McCarthy filmin görselliğini övüyor ve görüntü yönetmeni Michael Seresin'in maymunların çevresinde oluşturduğu dünyanın mest edici olduğunu söylüyor.

Benzer şekilde, The Guardian'dan Peter Bradshaw'ı ise filmin kendi yarattığı dünyada son derece emin adımlarla ilerlediğini ve ikna edici biçimde sunulan maymun karakterlerinin akla yatkınlığını övüyor.

Hit Olacak mı?

Film tüm dünyada 14 Temmuz 2017 günü vizyona girecek. Açılış haftasına ilişkin beklenti 55 milyon Dolar civarında. Ancak bu rakamın geçtiğimiz hafta vizyona giren ve filmin gişedeki en büyük rakibi olan Spider-Man:Homecoming'i geçmek için yeterli olmayacağını da biliyoruz.


Üçlemenin ilk filmi olan Maymunlar Cehennemi: Başlangıç vizyona girdiği hafta 54,8 milyon, ikinci film olan Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti ise 72,6 milyon Dolar hasılat yapmıştı.

Şimdi sizleri filmin fragmanları ile baş başa bırakalım. İyi seyirler. 




Maymunlar Cehennemi’ni İzlemeden Bilmeniz Gereken 5 Şey Maymunlar Cehennemi’ni İzlemeden Bilmeniz Gereken 5 Şey Reviewed by sineMakale on Temmuz 14, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.